Anasayfa
EN ÇOK DERİ IĞDIR'DAN
Çarşamba, 02 Ocak 2008
OKUNMA SAYISI : 431

Nüfus Yoğunluğuna Göre En Çok Deri İlimizden Toplandı.
 İlimiz Kurban Bayramı`nda il merkezi ve ilçe lerde kesilen kurban derilerinin nüfus yoğunluğuna göre çevre illere göre en çok Iğdır'da toplandığı belirtildi.
           Deri toplama yetkisi olan Türk Hava Kurumu`nun (THK), 4 günlük bayram süresince il merkezi ile Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık ilçelerinde toplam 5800 koyun , 533 keçi, 425 sığır  hayvan derisi toplandı.. 
        

         Türk Hava Kurumu Iğdır Şubesi Başkanı  M.Rıza Taşdemir,  yaptığı açıklamada "Kurban Bayramı`nda il merkezinde  3350 küçük, 263 büyükbaş, Aralık ilçesinde  1224 küçük, 60 büyükbaş,Tuzluca  ilçesinde 1205 adet küçük,70 adet de büyükbaş, Karakoyunlu ilçesinde 554 küçük baş, ve 25 büyük baş  olmak üzere toplam 6758  adet deri topladıklarını" açıkladı.
            Taşdemir, topladıkları derileri değişik kurumlarla paylaştıklarını ve deri lerden elde edilen gelirin yıl içinde yapılması planlanan çalışmalarda kullanıldığını belirterek, "2006 yılında toplanan derilerden daha fazlasını 2007 yılında topladık. Iğdır halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında en çok deri toplanan il biziz. 2006 yılında 6511 olan deri sayımız 2007 yılında 6758 olmuştur hala dağ köylerinden deri gelmektedir. Kapalı olan köy yollarıda açıldığında bu sayının 7 bini bulacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.
Yorum (0)add
Yorum yazın

Kayıtlı üye değilsiniz. yorum yapmak için üye olmalısınız.Yorum sorumluluğu size ait olacaktır.


busy
 

Anketler

Ermenistan Kapısı Açılsınmı?
 

Hava Durumu

Iğdır Resim Galerisi

Iğdır Haritası

Güzel Sözler

 Atatürk Diyor ki:
Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir.
 BuGün:
Öyle kaba insanlar vardır ki ayı onların yanında centilmen sayılır.
 BuDakika:
Her bildiğini söyleme, her söylediğini bil...