Anasayfa
DTP' DEN ÇÖZÜM YOLU
Çarşamba, 23 Ocak 2008
OKUNMA SAYISI : 493
    Iğdır DTP  İl Başkanı Murat Yikit yaptığı basın açıklamasıyla halka çözüm yolları için barış çağrısı yaptı..
     Ülkemizde son dönemlerde arttırılan sınır dışı ve sınır içi operasyonlar ile halkımızın barış ve huzurlu birliktelik içerisinde yaşama çalışmaları ciddi yaralanmalar almaktadır. Partimizin yıllardan beri dile getirdiği ve ısrarla vurguladığı Kürt Sorununun Demokratik Anayasal Zeminde Çözüm yolları ile sonuçlandırılması gerekliliği karşısında yine bizlere operas yon ve askeri müdahalelerle çözüm konsepti dayatılmaktadır.
 Operasyonların, gerek maddi giderleri gerekse de toplum üzerinde bıraktığı psikolojik etkilerin yıllardır ülkemizi nasıl bir bataklığa sürüklediği unutulmuş ve yeniden çatışmalı ortamlara sürüklenme sinyalleri verilmeye başlanılmıştır.
     Ancak bizler bir kez daha ısrarla Barış diyeceğiz ve askeri operasyonların geçmişte olduğu gibi Kürt sorununun çözümünde hiçbir zaman araç olmadığını, aksine-, sorunu derinleştirerek çözümsüzlüğe sürükleme aracı olmanın ötesine geçmediğini demokratik, meşru haklarımızı kullanarak bir kez daha halkımızın taktirine sunuyoruz.  AKP iktidarının 2. dönemine girmiş olmasına rağmen, seçim meydanlarında oy avcılığı için sarf ettiği birkaç cümle dışında Kürt Sorununa militarist çözüm yolunu dayatma politikasının ötesine geçmemesi ve "gerekirse yeni bir tezkere daha çıkarırız" söylemleri iktidarın gerçek yüzünü bir kez daha açığa çıkarmıştır. Halkımız çok iyi hatırlamaktadır ki; 22 Temmuz seçimleri öncesinde özellikle bugün bölge milletvekilleri olan AKP'li vekiller seçim meydanlarında, halktan Kürt Sorununun çözümünde ısrarlı olacakları vaatleri ile temsiliyet hakkı almışlardır. Ancak AKP iktidarı bu gerçekliği unutmuşçasına özellikle metropollerde Şöven milliyetçi saldırıları tırmandırıcı bir politikanın ürünü olmanın ötesine geçmemiştir. Halkın değer yargıları ile oynanmasının ağır vebalini üzerinde taşıyan AKP'nin bu politikasından vazgeçmesi ve halkımızı kutuplaşmaya götüren söylem ve davranışlarından bir an önce kurtulması gerekmektedir.     Bütün bu gelişme ler karşısında "edi beşe", yani "artık yeter" demek için 4-5-6 Şubat 2008 tarihlerinde partimiz öncülüğünde   Operasyonları ve toplumsal yaşamda gelişen milliyetçiliği protesto etmek amacıyla tüm illerden Diyarbakır ve Şırnak illeri ne yürüyüş düzenlenecektir. Yine örgütlü olduğumuz her yerde evlere, arabalara ve işyerlerine beyaz tülbent, yakalara ise beyaz kurdele takma eylemi gerçekleştirilecektir. Tüm halkımızı ve duyarlı kamuoyunu bu sebeplerle geliştirilen bu meşru eylemliliğe sahip çıkmaya ve geliştirmeye davet ediyo ruz.
Yorum (0)add
Yorum yazın

Kayıtlı üye değilsiniz. yorum yapmak için üye olmalısınız.Yorum sorumluluğu size ait olacaktır.


busy
 

Anketler

Ermenistan Kapısı Açılsınmı?
 

Hava Durumu

Iğdır Resim Galerisi

Iğdır Haritası

Güzel Sözler

 Atatürk Diyor ki:
Türk ordusu; dünyanın hiç bir ordusunda seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir.
 BuGün:
Kendimi yalnız bırakmamak için bütün gece aynanın karsısında oturdum.
 BuDakika:
Sabahleyin kaybedeceğin bir saatin bütün gün zararını çekersin.