Asimder Caferi Camisinin Kundaklanması Kınadı

Tarih : 2014-07-12 / Kategori : Genel Haber

Asimder Caferi Camisinin Kundaklanması Kınadı

                Iğdır’da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) İstanbul Esenyurt’taki Muhammediye Camisi'nin kundaklanmasına yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.

               ASİMDER Genel Başkan Yardımcı ve Dini Alim Zeki Tümay yaptığı basın açıklamasında, Asimder olarak İstanbul Esenyurt’taki Muhammediye Camisi'ne yönelik yapılan çirkin kundaklanmanın kendilerini çok derinden üzdüğü söyledi.

               Tümay, “Beşeri sistemlerin aksine, ilahı sistemde insanları; şu ülkeden falan ırktan, dinde şeklindeki sınıflandırmanın yerine, sadece ve sadece iyilere ve kötüler olarak sınıflandırmıştır. Herkesin ve her hakkın kutsal sayıldığı yüce dinimiz İslam dininde, böylesi sunu ayrıştırmaları yaparken, İslami referans göstermeleri ne kadar da gariptir, değil mi? İslam adına işledikleri bunca cinayetleri ve yaptıkları haksızlıkları; ne gariptir ki hep dini argümanlarla kapatmaya çalışmaktadırlar!” dedi. Orta Doğuda yapılan zalim mezalimi, ülkemiz sınırlarında da deneme hevesin de olduklar gözlendiğini ifade eden Tümay, “Bizler ise, “Yurtta sulh cihan da sulh” ilkesini kendimize şiar edinmiş yapılan bunca kötülükleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

              İstanbul bir ay içerinde 2 Şia camisinin kundaklanma girişimini üstlenen, yapan ve teşvik edenleri Allah’a havale ediyoruz. Bizle Şia toplumu olarak şu menfur saldırıyı kınarken, kendimiz asla bu hatalara düşmeyiz. Ama demokratik ve laik ülkede mezhebi söylemlerin hep vitrimler de sergilenmesi, vatandaş olarak hepimiz üzüyor. Yetkililerimizin tez elden bu amansız hastalığın teşhisini koyup, bertaraf etmelerini beklemekteyiz “ diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası