Iğdır’da Caferi Camisinin Kundaklanması Kınadı

Tarih : 2014-07-12 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Caferi Camisinin Kundaklanması Kınadı

                İstanbul Esenyurt’taki Muhammediye Camisi'nin kundaklanmasına tepki olarak Iğdır’a bağlı Tuzluca ilçesinde bir gurup vatandaş basın açıklaması yaptı.

               Cuma Namazı çıkışında Tuzluca belediyesi merkez meydanında toplanan kalabalık bir gurup yapılan kundaklama olayını kınadı.

               Tuzluca Ali Aba Derneği Başkanı Haşim Erdoğan, “İlçe müftümüz ve ilçedeki hocalarımızla ortaklaşa bir basın açıklaması yapacağız. Açıklamamız, İstanbul Esenyurtta kundaklanan camimize tekrar saldırı düzenlenmiş Kuranı kerimi ve kitapları yakmışlar. Kuranı Kerim, Allahın mescitlerini Allaha inananlar yapar ama bir gurup kendilerini paraya satan inancı olmayan kişiler camilere saldırı düzenlemekte, bunlarda iman ve inanç yoktur. Bunlar dinsiz ve inançsız kişilerdir. Bu insanlar toplumun huzurunu bozmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar.

                Bunlar zalim insanlardır. Bu insanların oyunlarına gelmeyeceğiz. Bu oyunlar İngilizlerin, Siyonislerin, Amerikalıların oyunudur. Bu oyunu Sünni ve Şia el ele vererek bu bölünmeye ve bölmek isteyenlere karşı dik duracağız ve bizleri bölmesine, bir birine düşürmesine izin vermeyeceğiz. İslam aleminin birlik ve beraberliğini kıskanarak bölmeye çalışıyorlar. Bu saldırıyı yapanlar sünni ve şii camilerine saldırı yapabilirler. Sünni yaktı şiii yaktı diyebilirler bu oyunlara fırsat vermeyelim. Devletimizinde bu konularda gereken tedbirleri almasını istiyoruz. Camileri devletimiz devletin bir kurumu okulu gibi görüp korumasını istiyoruz. Suriyede Irakta kan dökenler müslümanları öldürenler bizim güzel türkiyemizdede kan dökmek için uğraşıyorlar. Buna kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

              Tuzluca Müftüsü Nazif Fetih Yalçınkaya, Camiye yapılan saldırıyı kınayarak şunları söyledi; “İstanbulda Muhammediye camiine saldırı düzenlendi. Allahutala Kabeyi Allahın evi olarak nitelendirmiş ve Dünyanın her bir yerindeki camileride kabenin bir şubesi olarak adlandırmıştır.” Yalçınkaya,Kuranı kerimde Allah’ın mescitlerine ancak zalimler saldırabilir. Bu insanlar müslüman olmayan Allah’ın imanından yoksun olan insanlardır. Bunlar İslami görülüp cahil olan insanlardır. Bu gün Ortadoğuda Suriye, Filistin, Afganistan, Pakistan, Irak bir cehennem yaşanıyor. Müslümanlar ibadethaneleri bombalıyorlar. Nasıl oluyor bu iş Peygamberimiz savaşta bile ibadet hanelere zarar veremezsiniz demiştir. İbadethaneler her zaman kutsaldır. İstanbulda Şii ve Sünni fitilinin ateşlenmesi için bir ateş açtılar. Ama bizler bunlara fırsat vermeyeceğiz. Diyanet işleri başkanımız olay yerini gezmiş ve yakılan tüm yerlerin yapılması için tüm masrafları kendisinin karşılayacağını söylemiştir.”Şeklinde konuştu. Daha sonra birlik ve beraberlik için Şii ve Sunni vatandaşlar el ele tuşuşarak eller havaya kalkarak tekbir getirildi. Yapılan mitinge Tuzluca Belediye Eş Başkanları Mehmet Gültekin, Neşegül Can ve Tuzluca halkı katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.