Iğdır Belediyesinden Rojovaya Yardım Kampanyası

Tarih : 2014-07-19 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesinden Rojovaya Yardım Kampanyası

                   Iğdır Belediyesi zor durumda olan Rojova halkı için yardım kampanyası başlattı.

                  Kampanyayı bir basın açıklaması ile duyuran Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, yaptığı açıklamada: ”AKP hükümetinin Suriye’deki politikaları istediği gibi gitmediği için çok ciddi anlamda vahşete başlandı.

                 Özellikle ismine İŞİD, Elnusra denilen örgütler kanalı ile Suriye de, Irakta ve Ortadoğu’nun bir çok ülkesinde vahşete varabilecek bir boyutta katliamlar yaşanmaktadır.” dedi. Kamuoyunda çok ciddi bir şekilde bu gibi konuların duyurulmamasının sebebinin Türkiye’deki iktidarın basının önüne koyduğu engeldir, diyen Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, sözlerine şöyle devam etti: ” Bugün Rojovaya el attılar. Rojova Ortadoğu’da bugüne kadar kurulmuş en insani modeldir. Rojavada kurulmuş olan 3 tane kantona, özellikle ‘kobani’ kantonuna saldırmalarının sebebi; bu kanton modellerinin, kobani de başlamış olması ve özellikle Rojova’da ki devrimin başlangıcı olan 19 Temmuz olması dolayısı ile IŞİD vahşi bir şekilde Kurdistan’a ve Kürtlere saldırmıştır. Bu katliamlar Ortadoğu’nun diğer halklarına karşıda devam etmektedir. Yaşanan ‘insani dram’ karşısında elbetteki bizlerin sessiz kalarak tepki vermemesi beklenemez.” dedi.

               Iğdır Belediyesi olarak Rojova’da ki mağdur insanlarının öncelikli temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için özellikle gıda malzemesi ve bu gibi çatışmaların en büyük mağduru olan çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için bir yardım kampanyası başlattık diye Belediye Başkanı Yikit: ” Iğdır halkının bu kampanyaya çok ciddi bir anlamda sahiplenerek destekleyeceğine inanıyoruz. Bizde Iğdır belediyesi DBP’li Meclis üyeleri olarak en temel ihtiyaç olan ekmeğin hammaddesi olan 50 torba Un bağışlayarak kampanyayı başlattık. İnanıyorum ki insanlarımız bu anlamda un başta olmak üzere temel kuru gıda maddesi ve çocuk gereçleri noktasında hassasiyet gösterecektir.’ dedi. Yardım kampanyasına yapılacak bağışlar, Yeraltı çarşısı üstünde bulunan çadırda kabul edilmektedir. Yardım kampanyası basın açıklamasına; DBP İl Başkanı Mehmet Anar, İl Genel Meclis Başkanı Abdulkadir Özsular, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Yücebaş, Aynur Timur ile Belediye Meclis Üyeleri katıldılar. Belediye Meclis Üyeleri 50 Torba Un bağışladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası