Sıcaktan Bunalan Çocuklar Sulama Kanalında Serinlemeye Çalıştı

Tarih : 2014-07-21 / Kategori : Genel Haber

Sıcaktan Bunalan Çocuklar Sulama Kanalında Serinlemeye Çalıştı

                 Hava sıcaklıklarının güneşte 30 ila 37 derece arasında değiştiği Iğdır merkeze bağlı Kiti mevkiinde yaklaşık 20 çocuk, ölümü göze alarak Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalında serinlemeye çalıştı.

                 Büyükler su kanallarında serinlerken minik çocuklar ise bahçelerindeki leyenlerde oyun oynayarak serinlemeye çalıştılar. Kimisi tarlada kimisi ise hayvan otlatırken kimisi ise serinlemek için geldiği kiti kanalında serinlemek isteyen 20 çocuk, hava sıcaklığından bunalınca çareyi suya girip yüzmekte buldu.

               Çocuklar “Mısır tarlasında çalışıyoruz. Havalar aşırı derecede sıcak. Biz de sıcaklardan bunalınca bu sulama kanalında yüzerek serinlemeye çalışıyoruz. Bizim aramızda yüzme bilmeyenler de var, onlar suyun az aktığı bölümlerde korkarak yüzüyor. Çoğu yüzmeyi bilsede yinede tehlike var çoğu arkadaşımız su kanalında suyun altına dalarak köprülerin ve kapıların altından geçiyor. Çok tehlikeli ama yapacak birşey yok serinlemek için buraya geliyoruz. Burasıda bizim plajımız ve denizimiz.” şeklinde konuştular.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.