Ailelere ''Televizyon Ve İnternetin Çocuk Ve Gençler Üzerindeki Etkileri'' Konulu Konferans Verildi

Tarih : 2014-07-23 / Kategori : Genel Haber

Ailelere ''Televizyon Ve İnternetin Çocuk Ve Gençler Üzerindeki Etkileri'' Konulu Konferans Verildi

                Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yükümlü ailelere ''Televizyon ve İnternetin Çocuk ve Gençler Üzerindeki Olumsuz Etkileri'' konulu konferans düzenlendi.

                Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen faaliyete 50 yükümlü kişi ile kurum personeli katıldı.

                Konferansa konuşmacı olarak katılan Ceza İnfaz Kurumu Sosyal Çalışmacısı Mehmet Ali Keskin, ailelere özellikle televizyon ve internet başlıkları altında aileleri çocukları doğru yönlendirmeleri hakkında bilgi aktararak telkinlerde bulundu.

                 TV ve İnternetin olumlu ve olumsuz yönlerini anlatan Keskin, yasaklama yöntemiyle değil de çocuğa doğruyu söyleyerek yönlendirmenin daha verimli olacağını ifade etti. TV ve İnternetin çocuklar ve gençlerin yaşamındaki yerine dikkat çeken Mehmet Ali Keskin şu önemli bilgileri verdi: Çocuklar ortalama olarak günde 4­6 saat TV izlemekte veya internet kullanmaktadırlar, internet kullanmak, TV izlemek, 6­17 yaşları arasındaki çocuk ve gençlerin okul dışındaki birinci etkinlikleridir.

               Çocuklar yılda, yaklaşık olarak 900 saati okulda, 1500 saati ise TV karşısında geçirmektedir. İlköğretim çağını tamamlamış bir çocuk yaklaşık olarak 100.000 kadar şiddet sahnesi ve 8000 ölüm ya da öldürülme sahnesi izlemiş olmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 5 çocuktan birinin odasında TV bulunmakta ya da çocuklar TV’nin bulunduğu odada yatmaktadırlar” dedi. Son olarak ailelere çeşitli önerilerde bulunan Sosyal Çalışmacı Mehmet Ali Keskin “çocuklara gazete, dergi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırın akademik başarılarına katkıda bulunun” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası