Iğdır’da Şii Ve Sünniler İsrail’i Birlikte Kınadı

Tarih : 2014-07-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Şii Ve Sünniler İsrail’i Birlikte Kınadı

                      “Şii  ve Sünni kardeştir,ABD ve İsrail kalleştir”

               Iğdır’da faaliyet gösteren İlim yayma Cemiyeti, İHA,ve Gün Işığı derneği üyeleri İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıyı kınadılar.

             Teravi namazı çıkışı merkez cami önünde toplanan Sünni ve Şii vatandaşlar İsrail’i kınayarak protesto ettiler.

                Vatandaşlar, Filistin bayrağı açarak İsrail aleyhinde sloganlar attı.. Üç dernek adına basın açıklaması yapan İlim yayma Cemiyeti başkanı Nevzat Aycil, Gazze'de tarihin en büyük soykırımlarından birisinin yaşandığını dünyanın da bunu seyrettiğini anlattı. İsrail’in saldırılarının Filistinli siviller üzerine yapıldığını ifade eden Aycil, bunun uluslararası anlamda bir suç ve soykırım olduğunu söyledi.

                Dünyanın bu saldırıya göz yumduğunu, görmezlikten geldiğini vurgulayan Aycil, "Siyonist İsrail, Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren Gazze'de mazlum Filistin halkını katlediyor. Düzenlenen saldırılar da 500'ü aşkın kardeşimiz şehit oldu. Bu kara harekatıyla Siyonist İsrail, katliamlarına yeni bir tanesini eklemiştir" dedi. Aycil, Filistin'de tüm insanlığa karşı zulmedildiğini belirterek, "Sadece üç Yahudi gencinin ölümünü bahane eden İsrail, tüm Filistin halkını topluca cezalandırmakta ve yok etmeye çalışmaktadır. Siyonist katiller, silahsız, savunmasız Filistin halkına bomba yağdırmakta, tanklar ve toplarla Gazze'yi dünyanın en büyük açık cezaevi haline getirmiştir" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için dua eden grup, daha sonra dağıldı. Protestoya katılan Sünni ve Şii Vatandaşlar Hep Bir Ağızdan “Şii ve Sünni kardeştir, ABD ve İsrail kalleştir” şeklinde slogan attılar. Sünni ve Şii Vatandaşların bir arada İsrail’i kınaması Gazze’ye sahip çıkması memnunluk yarattı.

Facebook Beğenenler

  1. ali 2014-07-24 06:18:21

    merhaba sayın yeşil ığdır haber sahipleri öncelikle böyle bir haber bizi çok mutlu etti sürekli takip ettiğim bir sayfa olduğunu belirtmek istiyorum şii-sünni kardeştir başlığı çok güzel emeği geçenlerden allah razı olsun ama eksiklik var ben ığdır da yapan bir öğretmenim bende miting alanındaydım basın açıklamasında bir sürü dernek adı vardı neden yazmadınız tarafsız ve bağımsız olmanız gerekiyor.bu eleştiriyi sakın yanlış algılamayın yayınlarsanız gerçekten tarafsız basın olduğunuzu göstermiş olacaksınız...saygılar

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.