Azerbaycan Kadınları Dünyanın Her Yerinde Karabağı Anlatıyor !

Tarih : 2014-07-25 / Kategori : Genel Haber

Azerbaycan Kadınları Dünyanın  Her Yerinde Karabağı Anlatıyor !

                 Azerbaycan Faaliyet gösteren Müharibə Veteranı Qadınlarına Sosial Yardım İctimai Birliyinin Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Teşkilatlarına Devlet Desteği Şurasının Mali desteği ile gerçekleştirdiği proje sonuçlandı

                 İsveçin Stokholm ve Türkiye’nin Ankara şehirlerindeki üniversiteler de “Qarabağ informasiya guşəsinin yaradılması” (Karabağ Tanıtım Köşesi ‘nin Oluşturulması) adlı proje çerçevesinde bir dizi görüşmeler, etkinlikler düzenlenmiş, konfranslar verilmiştir.

              Müharibə Veteranı Qadınlarına Sosial Yardım İctimai Birliyinin (Savaş Emekdarı Kadınlara Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği) Başkanı Radə Abbasın Sitemize verdiği bilgiye göre ;Projenin hayata geçirilmesinde ki amaç ; Dış Ülkelerin Gençleri ile Canlı Temas kurarak ,Azerbaycan ve Türk Dünyasının , kimi emperyalist güçlerce uzun yıllardır içerisine düşürüldüğü kötülüklerin neler olduğu konusunu O gençlere ulaştırmak ve her ülkede Karabağ’ın işgalden kurtarılması için sade vatandaşlar üzerinde kamuoyu oluşturmaktır. Bu amaçla Türkiye’de ve diğer ülkelerde Azerbaycan’ın gerçeklerini ,Karabağ’ın tarihini gösteren konferanslar ve tarihi sergiler açmak esas amacımızdır. Karabağ’ın tarihi Azerbaycan toprağı olduğunun bilinmesi için diğer faktörlerinde göz önünde bulundurularak her yerde gösterilmesi gereği vardır. Bu amaçla Kayseri’de Erciyes Üniversitesiyle görüşmeler yaptık. Karabağ ve Azerbaycan’la ilgili tanıtım Köşesinin açılışını yaptık. Türkiye’de Başta TÜRKİYE AZERBAYCAN DOSTLUK DERNEKLERİFEDERASYONU olmak üzere bu konuda bir çok Sivil Toplum Örgütüyle görüş alışverişinde bulunduklarını ve bundan da olumlu neticeler aldıklarını söyleyen Abbas sözlerine şöyle devam etti; Bu konuyla alakalı Türkiye’de bir çok Televizyon kanalında programlara katıldık bizleri konuk ettiler sağ olsunlar. Ayrıca TBMM ziyaret ederek ,Milletvekilleri ; Koray Aydın, Sinan Oğan, Ruhsar Demirel ve Yusuf Halacoğlu ile görüştük. Bu görüşmelerimizde ağırlıklı olarak “Azerbaycan ve Karabağ gerçekleri ile ilgili Uluslararası Konferansların, tarihi sergilerin Avrupa Ülkelerinde gerçekleştirilmesi ve diğer projelerin hayata geçirilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunduk” Proje çerçevesinde Ankara’da Türkiye Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİE) Azerbaycan Milli günü dolayısıyla “AZERBAYCANIN İŞGAL ALTINDA TUTULAN TOPRAKLARI” adlı Bilimsel Konferans ve Tarihi Dokümanlardan oluşan sergi düzenlendi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası