Asimder’ Dünya Kiliseleri Türkiye'ye Karşı Birleşiyor...

Tarih : 2014-08-01 / Kategori : Genel Haber

Asimder’ Dünya Kiliseleri Türkiye'ye Karşı Birleşiyor...

                   Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele derneği ASİMDER genel Başkanı Göksel Gülbey, Dünya kiliselerinin 24 Nisan 2015 yılında sözde Ermeni soykırımının tanınması için Türkiye'ye karşı birleşeceklerini iddia etti.

                     ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, dernek binasında yaptığı açıklamada, "Dünya kiliseler birliğine üye olan tüm kiliseler 24 Nisan 2015 yılında sözde Ermeni soykırımının 100. yılında soykırımı tanıyarak sözde katledilen 1,5 milyon Ermeni'yi şehit sayarak Türkiye'ye karşı dini kullanarak baskı kurmaya hazırlanıyor. 30 Ekim-8 Kasım 2013 tarihleri arasında, Dünya kiliseler birliği meclis'in Busan'da (Güney Kore) de gerçekleşen 10. toplantısı sırasında Ermeni Apostolik Kilisesi'nin Kutsal Ecmiyazin Ana Makamı Katolikosu II. Karekin (Tüm Ortodoks Ermenilerin ruhani lideri) oybirliği ile WCC'nin sekiz başkanından biri olarak seçilmiştir.

                    II. Karekin, WCC'nin Doğu Ortodoks Hrisiyan üyelerini temsil etmesi amacıyla başkan olarak seçilmiştir. II. Karekin'in ve Ermeni Apostolik Kilisesi'nin ısrarları üzerine tam da II. Karekin'in WCC'ye başkan olarak seçilmesine denk getirilmesi ve WCC'nin sözde ermeni soykırımının 100. yıl etkinliklerine dahil olma kararı alması endişe verici olduğunu" belirtti. Gülbey, 2015 yılında, "sözde Ermeni soykırımı'nın 100. yılı dönümü olan 24 Nisan 2015 için, soykırımın tanınması ve tazminat talepleri için, WCC üyesi kiliselerin, uluslararası örgütlerin, hukukçuların ve insan hakları savunucuların da katılımları ile Cenevre'de bir uluslararası konferans düzenlenmesi, düzenlenecek konferansla aynı zamanda Cenevre Katerdali'nde sözde Ermeni soykırımı kurbanlarını anmak amacıyla bir Ekümenlik dua ayinin düzenlemesi ve sözde Ermeni şehitleri anısı için ve sözde Ermeni soykırımının tanınması için WCC'nin üye kiliselerini duya davet edilmesi kararı alınmıştır" dedi. ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Türkiye ve Azerbaycan'daki kiliselerinde WCC üyesi olduklarını ve bu konferansa katılacaklarını belirterek, iki ülke Dışişleri Bakanlıklarının bu konuda gerekli önemleri alarak Türkiye ve Azerbaycan'daki kilise veya dini liderlere gerekli uyarıları yapmaya çağırdıklarını, Ermeni lobisi ve Ermenistan Diaspora Bakanlığının bu gizli planı karşısında tüm yetkilileri uyanık olmaya davet etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.