Asimder, Viyana'daki Azerbaycan Derneği İle Ortak Eylem Protokolü İmzaladı...

Tarih : 2014-08-26 / Kategori : Genel Haber

Asimder, Viyana'daki Azerbaycan Derneği İle Ortak Eylem Protokolü İmzaladı...

                Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ile Viyana Azerbaycan Kültürü ve İş adamları Derneği dünya genelinde ortak eylem faaliyeti için protokol imzaladılar.

               ASİMDER ile Avusturya Viyana'da faaliyet gösteren Azerbaycan Kültürü ve İş Adamları Derneği aynı zamanda da Bizim Sesimiz Gazetesi, 1915 yılında Ermeni çetelerinin Doğuanadolu ve Güneydoğuda yaptıkları katliamlar ve Azerbaycan Dağlık Karabağ meselesinde uluslararası boyutta ortak eylem kararı alarak "Eylemde Güç Birliği Protokolü" imzaladılar.

               Konu ile ilgili açıklama yapan Viyana Azerbaycan Kültürü ve İş Adamı derneği Başkanı Yardım Güneş, 1915 olayları için Avusturya ve diğer Avrupa ülkelerinde protesto etmek için çok çeşitli faaliyetler yaptıklarını açıkladı. Güneş, ASİMDER ve ortak eylem protokolü imzaladıkları Azerbaycan Beynelxalk Diaspor Merkezi (BDM) ile Viyana'ya gelip teşkilatımızı ve bazı STK'ları ziyaret ettiler. Viyana'da çeşitli faaliyetlerde ortak hareket ettikten sonra birlikte olmanın daha faydalı olacağı kanısına vardık, onun için Avrupa'da ve Türkiye'de ortak eylem protokolü imzalamanın kararını aldık, artık Ermeni lobisinin karşısında daha etkili çalışmalarla çıkacaklarını teşkilatlarının 2015 yılına hazır olduğunu, Viyana'da çıkartıkları 'Bizim Sesimiz Gazetesi" ile de bütün Avusturya halkını bilinçlendireceklerini belirtti.

                  ASİMDER Genel Başkanı Gülbey ise, "Teşkilat olarak Türkiye'de çeşitli illerde örgütlenmelerini büyük çapta tamamlamış bulunmaktayız. Uluslararası bir teşkilat olarak artık Ermeni lobisine karşı dünya çapında ortak çalışma anlamında faaliyetlerimize hız vermiş ve bununla ilgili bir çok dernek ile görüşmelerimiz olmuştur. Bu gün burada Viyana Azerbaycan Kültürü ve İş Adamları Derneği ile imzaladığımız bu protokolde önemli adımlarından biridir. Buradaki temel amaç, Ermeni lobisinin yalan politikalarını boşa çıkarmak ve 1915 yılı ile Karabağ işgalinde yaşanan gerçekleri gün yüzüne çıkartmaktır. Bu çalışmamızla dünyada da aynı amaç üzerine teşkilatlanmış Türk dernekleriyle protokoller imzalayarak, dünyada Türk lobisini oluşturmaktır" diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.