Aralık Kaymakamlığı 5 Okul Ve 57 Vatandaşa Ev Yaptırdı

Tarih : 2014-08-26 / Kategori : Genel Haber

Aralık Kaymakamlığı 5 Okul Ve 57 Vatandaşa Ev Yaptırdı

                  Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz’ün eşi de kendisi gibi Iğdır’ın bir diğer İlçesi olan Karakoyunlu İlçesinin Kaymakamlık görevini yürütüyor.

                  Tolga Kamil Ersöz 1 yıl içerisinde Aralık İlçesine 5 okul yaptırdı 57 Muhtaç vatandaşı ev sahibi yaptı. 2013 yılı eylül ayında, Iğdır Beşiktaşlılar Derneği'ni kuran Ersöz, Beşiktaşlı hayırseverlere ulaşıp, toplanacak paralarla köylere yeni okullar yaptırmak için harekete geçti.

                 Başkanı olduğu derneğe aralarında Iğdır'da çeşitli okullarda görevli Beşiktaşlı öğretmen ve kurum amirlerinin de bulunduğu 45 kişiyi üye yapan Ersöz, en acil okul ihtiyacının Karahacılı köyü olduğunu belirledi.

                   Dernek üyeleriyle birlikte bir minibüsle İstanbul'un yolunu tutan Ersöz, başkan ve yöneticilere projeyi anlatıp yardım istedi. Ersöz, Beşiktaşlıların çok beğendiği projeyi, Beşiktaş TV'de de anlattı. Projeden çok etkilenen Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi işadamı Hüseyin Mican, okulun inşaatını üstlendi. Üç ayda bitirilen okula, Mican'ın soyadı verildi. Sınıflara da "Kartal Yuvası, Baba Hakkı, Vedat Okyar, Metin-Ali-Feyyaz" gibi Beşiktaş'a emeği geçenlerin isimleri verildi. Kırçiçeği köyünde ikinci okulun inşaatına başlandı. Tekirdağ'da dünyaya gelen bir çocuk babası 34 yaşındaki Ersöz, “Devlet bize nerede görev verirse yapmaya hazırım” dedi. ARALIK KAYMAKAMI İÇİN İMZA KAMPANYASI Iğdır’ın Aralık ilçesine bir yıl önce atanan Kaymakam Tolga Kamil Ersöz 1 yıl daha kalması için imza kampanyası başlatıldı.Başta Kaymakam’lık çalışanlarının ve İlçe Halkının başlattığı imza kampanyasına mahalle ve köy muhtarları, muhtarlar, dernek başkanları, öğretmen ve öğrenciler, kadınlar, gençler, işçiler, işsizler, imamlar destek verdi. Kaymakam Tolga Kamil Ersöz’ün Aralık’ta kalması için başlatılan imza kampanyasında 3500 imza toplandı. Vatandaşların büyük sevgisini kazanan Tolga Kamil Ersöz geleceğini öngörüp ona göre stratejiler geliştiren, projeleri oluşturan, tüm birimleri harekete geçiren bir Kaymakam olarak biliniyor. Kaymakam Tolga Kamil Ersöz, özellikle gençlerin ve kadınların çalışan, üretebilen, hakkını koruyabilen, paylaşabilen, ortak değerlere sahip çıkmaları için proje yaratan; yaşlı, bakıma muhtaç, kimsesiz ve mağdur olan insanların ‘’beni kurtarın’’ çığlığını iliklerine kadar hisseden ve onlara iş yaratan, sahip çıkan, tedavi eden çalışmalarıyla, Halkın büyük sevgisini ve takdirini kazanmıştır. GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK Tolga Kamil Ersöz Aralık İlçesi Yukarı Topraklı köyüne hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan 5 derslikli Yunus Emre Ortaokulunun yapılmasında kendisini en çok etkileyen Yunus Emre’nin bir dörtlüğü olduğunu şöye söylüyor Biz gelmedik dava için, Bizim işimiz sevda için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldik. Kaymakam Tolga Kamil Ersöz Iğdır İlinin çok şanslı bir il olduğunu 3 Ülkeye sınırı olan tek il olmasını büyük bir şans olarak değerlendiriyor. Özellikle Nahcıvan’la olan sınır kapısının daha modern olması gerektiği için bir çalışma başlattıklarını ve bu konuda gereken çalışmaların devam ettiğini belirten Ersöz “Dil Ucu sınır kapısı Gümrük binası yapımı devam ediyor bittiği zaman Türkiye’nin en modern gümrük kapısı olacak. Gelen ve giden yolcu birbirini görmeyecek” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.