Kentsel Dönüşüm Kapsamında Riskli Binalar Yıkıldı

Tarih : 2014-08-30 / Kategori : Genel Haber

Kentsel Dönüşüm Kapsamında Riskli Binalar Yıkıldı

                     Iğdır'daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında depreme dayanıksız olarak tespit edilen 3 Blok tan oluşan 12 daire, düzenlenen törenle yıkıldı.

                    Iğdır genelinde yürütülen Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Iğdır belediyesine ait eski lojmanlar, riskli bina kategorisinde olduğu belirlenerek yıkıldı. Bloklarda yapılan inceleme ve çalışmalardan sonra 3 blok ve 12 daireden oluşan belediye eski lojmanı, düzenlenen törenin ardından kepçe vurularak yıkıldı.

                    Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Türkiye genelinde başlatılmış olan kentsel dönüşüm kapsamında şehir genelinde riskli olduğu belirlenen binaların yapılan inceleme sonrası yıkıldığını söyledi. İl Müdürü Gençtürk, “Birçok bina yıkımımız gerçekleştirildi. Vatandaşı bilgilendirmek amacıyla Iğdır'da ilk kez bina yıkımı için tören düzenledik. Törende vatandaş bilgilendirildi. Iğdır halkının daha sağlam, modern ve sağlıklı binalarda yaşaması için gerekeni yapıyoruz. Bunun için de riskli binaları yıkıyoruz" dedi. Gençtürk, "Kent genelinde 80 dairenin yıkımını gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, halkımızın iyiliği içindir ve bu çalışmalar artarak devam edecektir. Vatandaşlarımıza bu çalışmalar kapsamında gereken yardımlar da yapılıyor. 18 ay boyunca karşılıksız, hibesiz ve geri dönüşü olmayan kira bedelini devletimiz ödüyor. Vatandaşımızı kira konusunda bina bitimine kadar mağdur etmiyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuda bizlere büyük ilgi gösteriyor, bu çalışmalara Iğdır’da riskli binaları tamamen ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu. Düzenlenen yıkım törenine Iğdır Valisi Davut Haner, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.