Asimder Ermenistan'a Gitmek İçin Vize Başvurusu Yaptı...

Tarih : 2014-09-03 / Kategori : Genel Haber

Asimder Ermenistan'a Gitmek İçin Vize Başvurusu Yaptı...

                Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Cuma namazı kılmak için Ermenistan'ın Tahran ve Tiflis Büyükelçiliklerine resmi başvuru yaptılar.

              Iğdır PTT Müdürlüğünden posta ve faks ile resmi başvuru evraklarını gönderen ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, "Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Revan hanlığı döneminde Hüseyin Ali Han'ın idaresi altında 1765/1766'da yapılan Gök Camii (Göy Mescid) 1988 ve 1991 yılları arasında süren Karabağ savaşı sebebiyle ülkenin bütün Türk ve Kürt Müslüman nüfusu zorla göç etirildi.

               Savaşa kadar Gök Camii bu Müslüman nüfusunun ana camiisi idi. Camii'yi artık İranlılar kullanmaktadır. Bizler Ermenistan (Revan Hanlığı)' ndan göçe zorlanan Müslüman ailelerin torunları olarak 5 Eylül'de Erivan'da ki gök camiide (Göy Mescid)'te Cuma namazı kılmak istediklerini" söyledi. Gülbey, "Avrupa'daki Ermeni lobisinin üyeleri Türkiye'yi karalayıcı iftiralar atarak her türlü karalama kampanyaları yapmalarına rağmen her yılın Eylül ayında ülkemize gelip Van'da bulunan Akdamar adası kilisesinde ayin düzenlemektedirler. Bu ayin için her hangi bir sıkıntı olmasın diye gümrük kapılarımızda her türlü kolaylık tanınması için gümrükleri uyaran Dışişleri Bakanlığımız bizim vize ve güvence konusundaki başvurumuzu üzerinden atıp Ermenistan Büyükelçiliklerine yönlendirmeside başka garip bir olaydır. ASİMDER olarak bu günden itibaren hem posta hemde faks ile Ermenistan'ın Tahran ve Tiflis Büyükelçiliklerine Ermenistan'a giriş vizesi ve can güvenliği için resmi başvurumuzu yapmış bulunmaktayız" dedi. ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, "Bizim ülke olarak göstermiş olduğumuz hoşgörü karşılığında bakalım Ermenistan devletide aynı hoşgörüyü gösterecek mi, bizler hikayeleriyle büyüdüğümüz o topraklarda bir kez olsa bile gezip ibadet etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.