Iğdır’da Hacı Adayları Kutsal Yolculuk İçin Yola Çıktı

Tarih : 2014-09-13 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Hacı Adayları Kutsal Yolculuk İçin Yola Çıktı

           Diyanet İşleri Başkanlığı Organizesiyle Hacca gidecek Hacı Adayları İl Müftülüğü önünde düzenlenen törenle uğurlandı.

 

             Hacı adaylarını uğurlamak üzere Din Hizmetleri Şube Müdürü Salim TAŞKIN, İl Murakıbı Mesut ALTIN, Baharlı Camii İmam – Hatibi A. Mecit AYDIN, Büro personeli ve çok sayıda hacı adaylarının yakınları katıldı.

           Hac uğurlama töreninde, Kafile Başkanı ve İlçe Müftüsü olan N. Fetih Yalçınkaya burada hacı adaylarına hac seyahatinin önemini belirten bir konuşma yaptı.

          Cami görevlilerinin okumuş oldukları ilahi ve kasidelerle hacı adayları yakınları ile vedalaştı. Karşılıklı dua isteklerinde bulunan hacı adayları ve yakınları duygu dolu anlar yaşadılar.  Ardından Baharlı Camii İmam - Hatibi A. Mecit AYDIN’ın yapmış olduğu dua ile hacı adayları gözyaşları eşliğinde uğurlandı. Erzurum ilinde vekâlet yoluyla Kurban kesimi için yapılan bölge toplantısında bulunan İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Iğdır’dan uğurlanan hacı adaylarını Hak Dinlenme tesislerinde karşılayarak, Hacı adayları ve din görevlileriyle birlikte bir arada dua ederek hacı adaylarını uğurladılar. İlimizde 2014 yılında toplam 89 hacı adayı uğurlandı. 34 hacı adayı A grubu seyahat acenteleriyle, 55 hacı adayı ise Diyanet İşleri Başkanlığı organizesiyle hacca gönderildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası