Kaymakam’dan Duygusal Veda

Tarih : 2014-09-16 / Kategori : Genel Haber

Kaymakam’dan Duygusal Veda

  Aralık Kaymakamlığı görevinde iki yılını tamamlayarak tayini Mardin vali Yardımcılığı’na atanan Tolga Kamil Ersöz için ilçede bir veda yemeği düzenlendi.

Son kaymakamlar Kararnamesinde Mardin vali yardımcılığına atananan Kaymakam Tolga Kamil Ersöz için verilen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı.

          İlçede görev yaptığı süre içerisinde Aralık’ta yeni bir çağ açan kaymakam Ersöz, alışılagelmiş idarecilik anlayışını yıkmış, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı sergilemişti. Bu yönetim şekliyle halkın büyük sevgisini kazanan Tolga Kamil Ersöz kişiliğiyle de herkesin gönlünde taht kurmuştu.

           2 yıldır Aralık’ta görev yapan kaymakam Tolga Kamil Ersöz’ün görev süresinin 1 yıl daha uzatılması için hem ilçe halkı hem de kaymakam Ersöz büyük bir çaba sarf etti. Ancak çabalar sonuç vermedi. Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle görev yeri değiştirildiği haberiyle ilçe halkı büyük hayal kırıklığına uğradı. Büyük üzüntüyle karşılanan haber büyük bir tepkiye neden olmuştu.

             Aralık Belediye Başkanlığı, Aralık Kaymakamlığı yazı işleri müdürlüğü ve Aralık esnafının ortaklaşa organize ettiği yemeğe, Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz Karakoyunlu İlçesi Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, İlçe Tabur Komutanı Yarbay Soner Oruçoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay İsmet Demirgürelli, İlçe emniyet amiri Akın Acar, Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Servan, Aralık kültür ve dayanışma derneği başkanı Kamber Güzelkaya katıldı. Düzenlenen veda yemeğine Iğdır’dan da çok sayıda davetli katıldı. Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Garnizon komutanı Kıdemli Albay Ali Kalyoncu, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Ulus, İl özel idare genel sekreteri Ferhat Akkuş, Kültür Müdürü Osman Engindeniz, İl Özel idare genel sekreter yardımcısı Mehmet Nuri Turan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, İlçede görev yapan Daire amirleri ve Yüzlerce vatandaş katıldı.

              Kaymakam için düzenlenen veda yemeğinde kısa bir konuşma yapan Aralık Belediye Başkanı, Bayram Teksay ilçeye iyi hizmetlerde bulunmuş bir kaymakamı yolcu etmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, Kaymakam Tolga Kamil Ersöz’ün Aralıkta yüzlerce dostunun ve evinin olduğunu dile getirdi.Tolga Kamil Ersöz Çalıştığı 2 yıl içerisinde Güzel şeylere sebep oldu Aralık İlçesinin halkının gönlünü nasıl kazandı herhalde özel bir yeteneği var.Kaymakam’a ilçemiz için yaptıklarından dolayı teşekkür ederim her şeyden önemlisi yüce bir makamda olmasına rağmen alçak gönüllülüğü için Sayın Kaymakam’ı kutluyorum Allah yolunu açık etsin dedi.

               Veda yemeğine katılan ilçe halkı ise Kaymakamımızdan memnunduk,  keşke 2 yıl değil de ilçemizde bir yıl daha kalsaydı çok iyi olurdu. Erken ayrıldığına inanamıyoruz dediler.

              Aralık Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kamber Güzel kaya yaptığı konuşmada insanı yaşatki Devlet yaşasın Mantığıyla görev yapan Kaymakam Tolga Kamil Ersöz, Eğitim, Sağlık, Kültür ve sosyal anlamda çok büyük değerler kazandırmıştır. Bizde sivil toplum kuruluşu olarak kendisine üzerinde 4 Ülke 1 İlçe Eğitim,Sağlık,Kültür ve sosyal hizmetlerin anısına yazılı bir plaket hediye etmek istiyoruz dedi.Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay Kaymakam’a üzerinde Osmanlı Tuğrası bulunan bir tablo hediye etti.

             Duygusal anların yaşandığı veda yemeğinde konuşan Tolga Kamil Ersöz biz eşimle ilk çalışacağımız yere arabayla gidiyoruz arabayla giderken İlçenin levhasını gördüğümüz yerde arabayı durdurup kontağı kapatıyoruz küçük bir dua ediyoruz diyoruzki Allahım bizi burdaki insanlara sevdir,burdaki insanlarıda bize sevdir.Biz burda hem sevelim hem sevilelim.Çünkü seversek ve sevilirsek kalpler birbirine açık olursa bizim burda güzel işler yapmamızın önü açılır.İnsanların bize karşı kalpten bir bakışı olursa Kalpten kalbe giden yolun önünde hiçbir engel kalmaz.Biz böyle bir dua ile başladık.Bana göre duamız kabul olmuş gibi.Biz sokakta yürürken karşıdan gelen kadın erkek hiç fark etmez bizi gördüğünde yüzünün gülmesi bizim için aldığımız en büyük ödüldür.Biz burda çalışırken ayrım yapmamaya gayret gösterdik.Kürt Türk,Şia Sünni,Aynı Bayrak altında yaşan herkez bizim için önemlidir.Bizim İlçemize gelen her konuğa Aralık’lı bayanların yaptığı el işi Bayrak hediye ettik çünki burası Bayrağın ilk dalgalandığı yerdir.Biz O bayrağı altında hep beraber kol kola olduğumuz zaman çok güzel oluyoruz.Ben Aralıklılardan hiç kemlik,kötülük görmedim.Benim için burda eşim çocuğum birde Beşiktaşım vardı.Beşiktaşla alakalı Allah bize ayrı bir güzellik nasip etti 2 okul açtık .Benden yana Hakkım helal olsun sizde Hakkınızı helal edin dedi.

               Konuşmasını gözyaşlarıyla tamamlayan Ersöz, veda yemeğine katılan herkes ile tek tek tokalaşarak vedalaştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.