KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

Tarih : 2014-09-23 / Kategori : Genel Haber

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

             KOSGEB Iğdır Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başlıyor. 

 

            Girişimci adaylarına yönelik yapılacak eğitimler 9 gün (70 saat) sürecek ve ücretsiz olacaktır. İlk iki eğitim 13-21 Ekim 2014, üçüncü eğitim ise 10-18 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecektir. Her bir sınıf 30 kişi olmak üzere üç sınıf toplamda 90 kişilik kontenjan açılacaktır. Sınıflardan en az birisinin kadın girişimcilere yönelik olması planlanmaktadır. 

              Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgiler verilecektir.

             KOSGEB Iğdır Hizmet Merkezi Müdürü Eyüp Taşkın; Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını ve eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyime sahip olmasını amaçladıklarını belirtti. Eğitime katılmak isteyen girişimci adaylarının başvurularını 1 Ekim 2014 Çarşamba mesai bitimine kadar KOSGEB Iğdır Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne yapmaları gerekmektedir. Yapılacak olan Girişimcilik Testinin sonucuna göre adaylar eğitim almaya hak kazanacaklar.

             30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli destek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayıp `Katılma Belgesi` alan girişimci adayları, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB mevzuatı çerçevesinde, 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli destek olmak üzere toplamda 100 bin liraya kadar destek alabilecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası