Sahte Raporla Dolandırıcılık Yaptı

Tarih : 2014-09-27 / Kategori : Genel Haber

Sahte Raporla Dolandırıcılık Yaptı

          Iğdır'da gözaltına alınan bir adamın, sahte raporla kızını ilik kanseri göstererek kurum müdürleri ve hayırsever işadamlarından ameliyat parası adı altında 4 yıldır bağış topladığı belirlendi.

 

            Edinilen bilgiye göre, bağışta bulunan bir vatandaşın ihbarını değerlendiren Iğdır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, D.G., kızı C.G. (12) ve ortağı M.G.'yi takibe aldı.

            Fiziki takibi sürdüren emniyet ekipleri, şüphelileri çeşitli kişileri ziyaret ederek para topladığını belirledikten sonra gözaltına aldı. Yapılan incelemede, D.G.'nin, "kızı C.G.'nin ilik kanseri olduğu ve ameliyat parasını toplamak için kurum müdürlerinden ve hayırsever iş adamlarından para topladığı" belirlendi. Kızı ilik kanseri olarak gösteren raporu incelemeye alan polisler, raporun sahte olduğunu ve kızın raporda yazan hastanelerde kaydı bulunmadığını tespit etti. Şüphelilerin, ikişer gün aralıklarla şehir şehir dolaştığı ve her ilde bağış topladığı anlaşıldı. Bağışları alan baba D.G.'nin kendisi adına kaşe bastırdığı ve bağışlar için makbuz yazdığı ortaya çıktı.

"BAĞIŞ TOPLAMAK İÇİN BASINI KULLANDI"

Baba ve kızının yaklaşık 4 yıldır bu şekilde Türkiye genelinde yüzlerce kişiden para topladığı, üzerlerinden çıkan makbuzlara göre Iğdır, Muş, Ağrı, Van ve Şırnak'ta toplam 30 bin lira topladığı tespit edildi. Baba D.G.'nin daha fazla bağış toplayabilmek için basın kuruluşlarını kullandığı ortaya çıktı. Buna göre gittiği ildeki gazetecilerle irtibata geçen D.G., "Çaresiz baba kızı için yollara düştü", "12 bin lira bulamazlarsa ölecek", "Çaresiz baba, kızına ilik nakli için yardım bekliyor" başlıklarıyla haber yayınlattı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası