Iğdırlılar IŞİD katliamını kınadı

Tarih : 2014-09-29 / Kategori : Genel Haber

Iğdırlılar IŞİD katliamını kınadı

            Iğdır’da DBP Iğdır İl Başkanlığı öncülüğünde yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile IŞİD katliamları protesto edildi.

 

            DBP Iğdır İl Örgütü IŞİD tarafından Kobanê’de yaşanan katliamlara dikkat çekmek ve katliamları kınamak amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına DBP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, Belediye eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Iğdır İl Genel Meclis eş başkanları A. Kadir Özsular, Dilek Yanardağ, STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Kitle ilk olarak DBP Iğdır il binası önünde bir araya geldi. Buradan basın açıklamasının yapılacağı Belediye Meydan’ına doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş esnasında üzerinde “İnsanlık buna şahit olsun ki IŞİD katilleri sarı mekaplılara yenilecek”, ”Şengal katliamı insanlık suçudur. Bu katliama sessiz kalma”, ” Kürt, Azeri ve Terekeme halkları olarak, İŞİD katliamını kınıyoruz. Kobanê direnişini selamlıyoruz” pankartları dikkat çekti. Kitle Yürüyüş esnasında sık sık ” Kobane IŞİD’a mezar olacak”, ” Kobanê direnişini selamlıyoruz” ve ”Katil IŞİD işbirlikçi AKP” sloganları atıldı.

           ‘Ortadoğu’da bütün renkler ve çiçekler öldürülmek isteniliyor’

          Belediye meydanına gelen kitleye ilk olarak Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit seslendi. Yikit konuşmasında Ortadoğu’da IŞİD tarafından tüm halkların öldürülmek istendiğine dikkat çekerek ”Ortadoğu’da bir insanlık dramı yaşanıyor. Ortadoğu’da öldürülen sadece Kürtler değil, Türkmenler, Aleviler, Sunniler, Şialar, Hristiyanlar ve Ezidiler olmak üzere tüm çiçekler, tüm renkler öldürülmek isteniliyor. Ve buna siyasal proje olarak bakılıyor. Bu siyasal proje içerisinde yaşayan tüm uluslar arası örgütler şunu çok iyi bilmelidir ki bugün Iğdır’da nasıl ki Kürdü, Türkü, Azerisi, Terekemesi bu katliamlara karşı yekvücut olmuşsa Ortadoğu’da da tüm halklar bu katliamlara sessiz kalmayıp, yekvücut olacaktır” dedi.

         ‘AKP Hükümeti Ortadoğu’da yalnızlaşmıştır’

         Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A. Kadir Özsular ise AKP Hükümetinin Ortadoğu’da takındığı tutumla kendini yalnızlaştırdığına dikkat çekerek ” AKP Hükümeti ittifakını seçmiştir. Bu ittifakın adı da IŞİD’ dır. AKP’nin bu tutumu gerek ülkemizde Kürtlerin sabır ve samimiyetle yürüttükleri barış ve çözüm sürecini tehdit etmekle birlikte Ortadoğu’da ve dünyada Türkiye’yi yalnızlığa itmiştir” dedi. Basın açıklaması konuşmaların ardından olaysız şekilde son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası