Asimder'den Fransız Sainte Anne Koleji'ne Tepki...

Tarih : 2014-10-16 / Kategori : Genel Haber

Asimder'den Fransız Sainte Anne Koleji'ne Tepki...

             Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Fransa'nın Roubaix kentinde bulunan Sainte Anne Kolejinin tarih ders kitaplarında sözde Ermeni soykırımı dersine tepki gösterdi.

 

           ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, "Fransız Sainte Anne Kolejinde tarih dersi kitabında bulunan sözde Ermeni soykırımı dersine  tepki gösteren 14 yaşındaki İbrahim Kutlu'nun kabul etmeyerek itiraz etmesi üzerine sınıftan dışarı atılması ve okul disiplin kuruluna verilmesinin bir insan hakları ihlali olduğunu" söyledi.

           Fransa çocuklara sözde Ermeni soykırımını ders kitaplarıyla empoze etmeye çalıştığını söyleyen Gülbey, "Tarihçilerin bile anlaşamadığı bu konu çocuklara soykırım olarak öğretiliyor. Fransa bu tutumuyla tek taraflı davranarak ders kitaplarında yer vermesi toplum içerisinde ırkçılığın hortlamasına sebebiyet vermiştir" dedi.      

            Gülbey, "Ermenistan'ın resmi devlet okullarında 1915 olayları tarih kitabı içerisinde Türkler'in barbar ve soykırımcı bir Millet olduğu ve Ermenilere nasıl sözde soykırım yapıldığını anlatmakta, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinin tarih ders kitaplarında taraflı olarak Ermeniler savunularak sözde soykırıma yer verilmektedir. Fransa bu tutumu ile ırkçılık ve milliyetçiliği tetiklemektedir. Fransayı ve ırkçı tutumundan dolayı Sainte Anne Koleji yetkililerini esefle kınıyor ve bu hatalarından biran evvel dönmelerini istiyoruz. Başta Dışişleri Bakanlığımız ve Fransa Büyükelçiliğimizi bu konuda göreve davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası