Iğdır’da Atık Pil Eğitimi

Tarih : 2014-10-16 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Atık Pil Eğitimi

              Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Iğdır Belediye Başkanlığı Eğitici Eğitimi’ni; Iğdır İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

 

              Atık pilleri, çevreyi kirletmeyecek şekilde toplamak ve bertaraf etmekle yükümlü tek kuruluş olan TAP Derneği, Iğdır İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılacak toplantıyla eğitimcileri Atık Piller konusunda bilgilendirdi.

TAP Derneği Teknik ve Eğitim Sorumlusu Savaş Arna, şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar ve edinilen tecrübeler ile atık pil toplama hususunda en çok verimin okullardan alındığını belirtti. Atık pillerin toplanmasında sürekliliğin sağlanması için ilk önce eğiticilerin eğitilmesi gerektiğini belirten Arna, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Atık pillerin toplama miktarlarının arttırılması ve toplama işlemlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak üzere özellikle belediyeler ile çalışmalarımızı titizlikle sürdürmekteyiz. Şu ana kadar Türkiye çapında 16’sı Büyükşehir olmak üzere toplam 527 belediye ile işbirliği halindeyiz. Bu sayı her gün artıyor. Belediyelerin yanı sıra teknomarketler ve zincir marketlerle de toplama çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda, okullardan aldığımız desteğin oldukça büyük olduğunu gördük. Bu kapsamda eğiticilere eğitim vererek, daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Düzenlediğimiz toplantılarda atık pillerin çöplere karıştırılmaması ayrı toplanması gerektiğinin önemini anlatarak, bertaraf ve geri dönüşüm konusunda bilgiler veriyoruz. 

         Yapmış olduğumuz bu çalışmalar sayesinde öğrencilerden aldığımız desteğin zaman içerisinde artacağına inancındayız.“

           Doğanın pili bitmesin...

          Pilin doğaya bırakılması halinde çevreye ve yer altı sularını kirletebileceğini belirten TAP Derneği Teknik ve Eğitim Sorumlusu Savaş Arna Türkiye’de atık pillerin ayrı toplanması konusundaki bilincin her yıl artan bir ivme ile devam ettiğini, toplanan tek kullanımlık pillerin bertaraf edilmek üzere uygun şartlarda depolandığını, şarj edilebilir pillerin ise geri dönüşüme yollandığını sözlerine ekledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.