Kobani Protestosuna Katılan 7 Kişiden 6’Sı Tutuklandı

Tarih : 2014-10-17 / Kategori : Genel Haber

Kobani Protestosuna Katılan  7 Kişiden 6’Sı Tutuklandı

          Iğdır’da IŞİD gerekcesiyle Kobaniye destek amacıyla  düzenlenen izinsiz gösterilerde çevreye zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan  ve mahkemeye  çıkarılan 7 kişiden ‘6’sı tutuklandı. Bir kişide serbest kaldı.

 

              Edinilen  bilgiye göre, Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz hafta kentte meydana gelen şiddet olaylarına karıştıkları bölgedeki MOBESE kameralarınca tespit edildiği belirtilen 13  kişiden 7’si emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye getirildiler.Yapılan mahkeme sonucu  6 kişi tutuklanırken bir kişide adli kontrollü serbest bırakıldı.                

           Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şiddet olaylarına karıştıkları gerekcesiyle şüphelilere yönelik 2 gün önce 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenerek 5’i çocuk 13 kişiyi  gözaltına alınmış, bu kişiler arasında iznini geçirmek üzere kente gelen bir erin de bulunduğu belirtilmiş, metruk bir evde yapılan aramada da 32 molotofkokteyli ele geçirilmişti. Diğer 5 şüphelinin ise 18 yaşından küçük olmaları gerekcesiyle savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası