DBP husumetli aileleri barıştırdı

Tarih : 2014-10-20 / Kategori : Genel Haber

DBP husumetli aileleri barıştırdı

            Iğdır’a bağlı Halfeli Belde’sinde aralarında husumet bulunan Bağış ve Mengü aileleri DBP Iğdır İl Örgütü’nün çabaları sonucu barışla sonuçlandı.

 

           Iğdır’a bağlı Halfeli Belde’sinde 2014 yerel seçimlerde Bağış ve Mengü aileleri arasında başlayan ve 2’si ağır toplam 5 kişinin yaralanmasına neden olan kavgayla başlayan aileler arasındaki husumet DBP’li yöneticilerin girişimi ile verilen barış yemeği ile son buldu. Yemeğe aile bireylerinin yanı sıra aralarında Hoşhaber Belde Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A. Kadir Özsular ve DBP yöneticilerinin bulunduğu heyet katıldı.

          Partimizin en önemli sorumluluklarından biri Kürt halkının birlik ve beraberliğini sağlamaktır’ Yemekte DBP heyeti adına konuşan DBP Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular, DBP’nin  en büyük sorumluluklarından birinin Kürt halkının birlik ve beraberliğini sağlamak olduğuna dikkat çekerek” Bugün büyüklerimizin araya girmeleri sonucu barış sağlanmış durumdadır. Bugün burada birlik ve beraberlik içerisinde olmak için öncülük yaptık ve buna da mecburuz. Doğrudur burada iki kardeş aileler arasında kavga oldu. Ama burada asıl hedef partimizdi. Biz de parti olarak beldedeki huzuru ve birlik ve beraberliği sağlamak için çalışma yürüttük. Partimizin temelinde halkımızın birlik ve beraberliğini sağlamakla sorumluyuz. Bugün kobanê’de halkımız yaşamlarını yitirirken Kürt halkı olarak bu gibi hadiselere ve husumetlere yer vermemeliyiz. Kürt halkı olarak bu zor süreçte kenetlenmeliyiz” dedi.

            İl örgütümüze barışa olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum’

           Ardından aileler adına DBP Iğdır İl Örgüt’ününün iki aile arasındaki barışa katkıda bulunduğu için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mehmet Bağış ise ” Öncelikle il örgütümüze barışa olan katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu aileler aslında bir aile sayılır. Akraba ailelerdir. Birlik ve beraberliğimiz bundan sonra daha iyi sürecektir. İki aile arasında bundan sonra sorun çıkmayacaktır. Bu barışta emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.  İki aile arasında sağlanan barış verilen yemek ile son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası