Taddef “Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Kutlu Olsun”

Tarih : 2014-10-21 / Kategori : Genel Haber

Taddef “Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Kutlu Olsun”

           Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri genel sekreteri Mehmet Gıyaz Azeritürk, 18 Ekim Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü  nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

                     Azeritürk mesajında,18 Ekim Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günüdür. Başta Azerbaycan Halkı’na, Azerbaycan Dostlarına, Tüm Diaspora Teşkilatlarına ve Türk Dünyasına Kutlu olsun.Tarih boyu Türk yurdu olarak hür ve bağımsız yaşamış Azerbaycan ne yazık ki 1828 Gülistan anlaşması ile parçalanmış her bir parçası bir sömürgeye dönüşerek Bağımsızlığını 1918 28 Mayıs’nda ateşlenen meşale 70 yıl kesintiye uğramış ve nihayet 18 Ekim 1991 de yeniden yanmaya başlamıştır.Bu gün Azerbaycan; Bölgesinde güçlü ekonomik yapısı, düzenli ordusu oturmuş devlet  düzeniyle Kafkasların yıldızı bir devlet konumuna gelmiştir. Bu uğurda emeği geçen; ‘Bir kere Yükselen Bayrak Bir daha inmez’ düsturunu gönüllere  yerleştiren Mehmet Emin Resulzade’yi, Azatlığı şiar edinen ve Azatlık meydanına Halkını Çağıran Ebulfez Elçibey’i ‘Müstakillğimiz ebedidir’ diyerek Azerbaycan Halkına yeni  bir İdeoloji veren Umum Milli Lider Haydar Aliyev’i Rahmet ve şükranla anıyoruz.” görüşlerine yer verdi. 

              Azeritürk şunları kaydetti: ”Bizler; Azerbaycan haricinde yaşayanlar olarak, bize bu günleri yaşatan Tüm Azerbaycan Şehitlerini bu uğurda mücadele veren Kahramanları, şükranla yad ediyoruz. Başta Diaspora İş üzre Devlet Komitesini ve çalışanlarını, Dünyanın Muhtelif Ülkelerindeki tüm Diaspora Teşkilatlarını Federasyonumuz adına Tebrik ediyoruz. Müstakilliğin mübarek olsun Azerbaycan !!!!!”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası