Iğdır SGK’dan Torba Yasayla İlgili Köylüleri Bilgilendirme

Tarih : 2014-10-25 / Kategori : Genel Haber

Iğdır SGK’dan Torba Yasayla İlgili Köylüleri Bilgilendirme

           Iğdır SGK İl Müdürlüğü köyde yaşayan vatandaşlarımızı, halk tarafından torba yasası olarak bilinen (bazı alacakların yeniden yapılandırması) hakkında bilgilendirmek için köy sakinleriyle bir araya geldi.

 

         Iğdır‘ın Mürşitali köyünde yapılan bilgilendirme toplantısına İl Müdürü Birsen Dursun, SGK personeli ve köy sakinleri katıldı. Toplantıda İl Müdürü Dursun, Sağlık güvencesi olmayan ve gelir testine tabi olanlar mutlaka gelir testi yaptırmaları gerekmektedir. Genel Sağlık Sigortalarına ait borç asıllarının 1 Haziran 2015 tarihine kadar peşin ödenmesi halinde gecikme zammı alacaklarının tamamının silineceğini söyledi.

          Yapılandırılacak borçların taksitlendirilmesi hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Dursun vatandaşlar için yapılandırılan borçların 6, 9, 12 veya 18 taksit halinde ödenebileceğini belirtti. 

Dursun; “Yapılandırmaya esas tutarlara; Altı eşit taksit için (1.05), Dokuz eşit taksit için (1.07), On iki  eşit taksit için (1.10), On sekiz eşit taksit için (1.15) oranında vade farkı uygulanacaktır.” dedi. 

 Konuşmanın ardından Genel Sağlık Sigortası Emeklilik ve Bağ-Kur hakkında köy halkının sorunlarını dinleyen Dursun, çözüm yolları hakkında bilgiler verdi.

Mürşitali köy halkı, yapılan bilgilendirme toplantısından dolayı Iğdır SGK personellerine teşekkür etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.