Serdar Ünsal, Etyem Mahçupyan’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Başdanışman’lığını Olumlu Bulmadık”Dedi

Tarih : 2014-10-28 / Kategori : Genel Haber

Serdar Ünsal, Etyem Mahçupyan’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Başdanışman’lığını Olumlu Bulmadık”Dedi

            Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu  Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal , ”Akil insanlar' heyetinde de yer alan gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakanlık Başdanışmanlığına atanmasına olumlu bakmadıklarını  belirtti.

 

                Ünsal yaptığı yazılı açıklamada, ”Sayın Başbakanın Ermeni kökenli birisini Başdanışmanlığa ataması, Türkiye ‘de yaşayan biz  Azerbaycan Türklerini rahatsız  etmiş, üzmüştür. Gönül isterdi ki Bir Ermeni kökenli danışmanın yanında Bir de Azerbaycan Türkü danışman alsın yanına” dedi.

            Bugün Türkiye’de yaşayan yüzlerce Azerbaycan Türkü olan Türk vatandaşı bürokratın olduğunu belirten Ünsal şunları kaydetti: ”Sayın Başbakan, yanına danışman olarak Azerbaycan’ı iyi bilen Ankara’da yaşayan, yüzlerce Azerbaycan kökenli bürokrat var onlardan birini kendine danışman yapabilir.. Etyen Mahçupyan’ının  Azerbaycan, Hocalı, işgal edilmiş topraklar,  sözde soykırım yalanları konusunda  düşüncesi ve fikri bellidir. Bir Hocalı soykırımını farklı şekilde değerlendiren birinin Başdanışmanlık görevine getirilmesi Azerbaycan devletini de rahatsız edecektir. Bugün Azerbaycan medyasında ve sosyal paylaşım sitelerinde bu atamaya tepki vardır. Etyen Mahçupyan 26 Şubat tarihli Zaman gazetesinde ki köşesindeki “Hocalı Katliamı” başlıklı yazısında olaylara değiniyor. Fakat Etyen Mahçupyan her ne kadar milliyetçiliğe lanet okusa da ve orta noktadan bakmaya çalışsa da kantarın topuzunu kendi milliyetinden yana kaçırıyor. Bu nedenle bu atamanın hoş olmadığını belirtiyoruz. Bu atamayla 100. yıl sözde soykırım yalanına hazırlanan Ermeni devleti, diasporası ve taşnaklara bir mesaj mı verilmiştir, anlamadık.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.