Laparoskopik Cerrahide Yeni Bir Dönem

Tarih : 2014-10-28 / Kategori : Genel Haber

Laparoskopik Cerrahide Yeni Bir Dönem

           Iğdır Devlet  Hastanesi’nde  ilk  kez  Laparaskopik  Total  Histerektomi  yöntemi uygulanarak gerçekleştirdiği ameliyat ile bir yenilik getiren Iğdır Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Kadın Hastalıkları  ve  Doğum  Uzmanı  Op.  Dr.  Abdulhamit  Bozyiğit'in  gerçekleştirdiği ameliyat, tüm hastalara umut oldu. 

 

Tıbbın  ve  teknolojinin  de  gelişmesiyle  birlikte  genel  cerrahi  vakalarının  çoğunda uygulanmaya başlanmış olan “LAPAROSKOPİK (kapalı) Cerrahi yöntemini uygulayan Iğdır Devlet Hastanesi Genel cerrahi uzmanları Op. Dr. İrfan BAŞOĞLU, Op. Dr. Emir EROLER, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Orhan AĞCAOĞLU  ve Genel Sekreterlikte Tıbbi Hizmetleri Başkanı  olarak  çalışan  Genel  cerrahi  uzmanı  Op.  Dr.  Kemal  EYVAZ    safra  kesesi,  kasık fıtığı, apandisit, ameliyat sonrası oluşmuş fıtık olmak üzere birçok genel cerrahi ameliyatında 

başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedirler. “Laparoskopik cerrahi her ne kadar ülkemizde halen açık cerrahiye alternatif bir teknik olarak görülse de gelişmiş birçok ülkede olduğu  gibi  ülkemizde  de  yakın  gelecekte  neredeyse tüm cerrahi müdahaleler için ilk tercih edilen  yöntem  olarak  yerini  alacaktır”  diyen   genel  cerrahi  uzmanı Op.Dr. Kemal EYVAZ; artık  standart  hale  gelen  laparoskopik  safra  kesesi  ameliyatının  yanında  ülkemizde  de  yeni yeni yaygınlaşmaya  başlayan laparoskopik (kapalı) kasık fıtığı ve insizyonel herni (ameliyat sonrası oluşan fıtık) ameliyatlarının  yapıldığı  yer  haline  gelen  Iğdır  Devlet  Hastanesi Laparoskopik Cerrahide bölgesel  yeni bir referans merkez olabileceğini sözlerine ekledi.

Eyvaz “İki  ya  da  üç  küçük  kesi  ile  karın  bölgesindeki  tüm  ameliyatları  gerçekleştirme  olanağı sunan laparoskopi, taburcu olma ve günlük hayata geri dönme süresini de kısaltıyor. 

Karın  bölgesi  ameliyatlarında  büyük  kesilere  gerek  olmadan  hastayı  sağlığına  kavuşturan laparoskopik  cerrahi  yöntem  gün  geçtikçe  daha  çok  kullanılıyor,  çünkü  laparoskopik operasyonun  pek  çok  avantajı  bulunuyor.  Bunlardan  biri,  ameliyat  sonrası  iyileşme sürecini  hızlandırması. Bu  avantajın  nedeni,  ameliyat için  karında  yalnızca  bir  ya  da  yarım santimetrelik  kesiler açılarak işlemin tamamlanması,  küçük  kesiler,  daha az  kanama  olması,  yara  yeri  enfeksiyonu  ve  ameliyat  sonrası  ağrı  gibi  durumların  daha  az  olması  nedeniyle hastanın  daha  çabuk    toparlanması  anlamına  geliyor.  Eğer  hastanın  özel  bir  durumu  yoksa karın  bölgesindeki  birçok    ameliyatı  laparoskopik  yöntemle,  yani  geniş  kesilere  gerek kalmadan yapabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası