Taddef Ve Agdd” Yazar Aris Nalcı Ermeni Değirmenine Su Taşıyor.”

Tarih : 2014-10-29 / Kategori : Genel Haber

Taddef Ve Agdd” Yazar  Aris Nalcı Ermeni Değirmenine Su Taşıyor.”

                  Azerbaycan Gençlik diaspora derneği başkanı gazeteci Elnur Eltürk ve Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu  Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, gazeteci Aris Nalcı’nın Dağlık Karabağ ile Kobani’yi bir tutan yazısından dolayı kınadı.

 

                 Eltürk ve Ünsal, yaptıkları yazılı açıklamada Aris Nalcı “Dağlık Karabağ’ı müstakil devlet gibi taktim etmesi  dünya hukuklarını ayaklar altına alması  demektir.Yazar  “dediler.

                “Yazar Aris Nalcı’nın  bölücülük yaparak Karabağ'ı bağımsız bir devlet olarak takdim etmesinin arkasında başka nedenler yatmaktadır. Onun yazısı Azerbaycan'da insanları üzdü. Bugün o unutuyor ki, Karabağ'da uyuşturucu yetiştiriliyor ve orası  bir terörist yuvasıdır. Dünya orayı bağımsız bir devlet olarak kabul etmiyor ve etmeyecek. Bugün Dağlık Karabağ’ı Ermeniler tam uluslararası hukukun ihlal edildiği mekan haline getirmişlerdir. Aris Nalcı’nın açısından meseleye ele alırsak dünyada Dağlık Karabağ gibi ne kadar bölücü rejimler ortaya çıkabilir. Bu ise dünya için tehlikedir ve dünyanın güvenliğini tehdit eder. Aris Nalçı unutuyor ki, Birleşmiş Milletler 4 karar kabul ederek, Azerbaycan'ın işgal altında kalan topraklarından Ermenilerin çıkarılmasını talep etti. Ayrıca Dağlı Karabağ bir Türk yurdudur. Ermeniler daha sonradan gelip buraya Ruslar tarafından getirilip yerleştirilmiştir. Bugün Dağlık Karabağ da kurulan sözde ikinci Ermeni devletini hiç kimse kabul etmiyor etmeyecekte çünkü ortada bir hukuksuzluk var orası Türk toprağıdır. Yazar yazısında Ermeni milliyetçiliği yaparak Türk topraklarını Ermeni toprağı olarak lanse etmekte Kobani ile bağ kurmaktadır. Unuttuğu bir gerçek var ki Dağlık Karabağ’ı işgal eden Ermenilerdir.1.5 milyon Türk’ü topraklarından göçe zorlayan Ermenilerdir. Bugün Kobanide yaşanan olayları, Ermeniler 1992-1993  yılında Azerbaycan Türklerine yapmıştır. Dağlık Karabağı İŞİD gibi işgal edip yüzlerce Türk’ü şehit etmişlerdir" dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.