Afacan 76 Yollarda

Tarih : 2014-10-30 / Kategori : Genel Haber

Afacan 76  Yollarda

         ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ HURDADAN ARABA YAPTI

 

         Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Alanı 11/A Sınıfı. Öğrencileri, hurda malzemelerden araba yaptı.

125 cc ' lik scotor motoru kullanılarak yapılan araba bir hurdacıdan temin edilen parçalardan yapıldı. Danışman Öğretmenler: İbrahim Derin, Hasan Lafçi, Yusuf Çırak tarafından desteklenen Okulu öğrencilerinden Kadir Kızıl’ın fikri ve projesi olan arabaya  Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Alanı 11/A Sınıfı öğrencileride katkı sağlayarak aracı imal ederek çalışır hale getirdiler.

         Öğrenci Kadir Kızıl Projenin yapılış amacını şu şekilde anlattı: ”İlimizin ekonomik geliri çiftçilikten sağlandığı için arazi aracı olarak kullanabilmek, engelli aracı olarak kullanabilmek ve kısa mesafelerde ulaşımı sağlayabilmek için tasarladım. Aracımız tamamıyla kendi el üretimimiz olup en büyük parçasından en küçük parçasına kadar imalatında kendi el emeğimiz mevcuttur. Tasarımı tamamıyla kendimize aittir. İmkan sağlansa daha güzel ve iyisini yapacağım. Bu arabayı yapmakla hayalimi gerçekleştirdim.Destek olanlara teşekkür ederim” dedi.

           Okul Müdür baş yardımcısı Kadir Kerimoğlu, ”Aracımızın yapımında; projeyi yapan öğrencimizin babası Mehmet Kızıl ve okulumuzun diğer bölümlerinden gerekli destek sağlanmıştır.Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

            Danışman Öğretmen İbrahim Derin de araçla ilgili şu bilgiyi verdi: ”Aracımız şu an 40-50 km hızla gidebilmekte, toplam ağırlığı ortalama 100kg dır. Aracımız benzinli olup deposu 5 lt' re benzin almaktadır. Bir depoyla ortalama 100 km gidiyor. Aracımızda 125 cc 'lik scotor motoru kullanılmıştır.

İleriki hedeflerimiz arasında bu hızı yükseltme, araca binen kişi sayısını arttırma, araç ağırlığını düşürme ve farklı bir motor kullanarak elektirik enerjisiyle çalışan çevre dostu ve daha az maliyetli yakıt tüketimi sağlayan bir araç tasarlayıp ve imal etmek bulunmaktadır.” Öğrenciler araca AFACAN 76 ismini verdiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası