Vali Davut Haner, Güvenli Yeşil Bina Sertifikası Teslim Törenine Katıldı

Tarih : 2014-10-31 / Kategori : Genel Haber

Vali Davut Haner, Güvenli Yeşil Bina Sertifikası Teslim Törenine Katıldı

         Iğdır Valisi  Davut Haner, Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün almaya hak kazandığı Güvenli Yeşil Bina Sertifikası teslimi için 27 Ekim 2014 tarihinde Ankara Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Salonu’nda düzenlenen törene katıldı.

 

          Türkiye’de ilk olarak bir İl’e verilen “Güvenli Yeşil Bina Belgesi” almaya Iğdır Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü almaya hak kazanmış olup, bu bağlamda düzenlenen sertifika teslim törenine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Iğdır Valisi Davut Haner, TSE Başkanı Hulusi Şentürk ve Iğdır Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk katıldı.

         İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, hizmet binasına ait görüntüler eşliğinde binanın özelliklerini anlattıktan sonra, TSE tarafından binalarının enerji kullanımında cimri, çevre dostu bir yapı olduğunun tescillendiğini kaydetti.

        Törende konuşan Müsteşar Aslan, “Sadece binanın yapılmış olması ve Iğdır’da hayata geçmiş olması önemli değil. Bunun bir ilk olması önemli.  Bu belgenin TSE aracılığıyla ilk olarak Iğdır’a verilmiş olması da ayrı bir önemdir.” diye konuştu.

        TSE Başkanı Hulusi Şentürk de yaptığı konuşmada bu alanda ilk sertifikayı Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün almaya hak kazandığını ifade ederek; “Güvenli yeşil bina demek, çevreye öncelikle zarar vermeyen, kullanıcının sağlığını tehdit etmeyen, ayrıca gerek mimari, gerek statik yönünden bulunması gereken tüm şartların bulunduğu bina demektir” dedi.

        Vali Davut Haner ise burada yaptığı konuşmada, Iğdır’ın güvenli yeşil bina belgesi almasının Türkiye’nin her şehrine örnek olması gerektiğini ifade ederek, binanın yapımında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından Müsteşar Aslan tarafından, Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait Güvenli Yeşil Bina belgesi Vali Davut Haner’e  takdim edildi.

        Binaların "güvenli yeşil" olarak tanımlanabilmesi için, sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji tasarrufu, ekolojik malzeme kullanımı, iç ortam hava kalitesi, kullanıcı sağlığı ve konforu, ulaşım ve atıkların kontrolü, güvenlik, akustik ve kirlilik gibi konularda belirli standartları karşılaması gerekiyor.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.