Vali Davut Haner’in Aşura Günü Mesajı

Tarih : 2014-10-31 / Kategori : Genel Haber

Vali  Davut Haner’in Aşura Günü Mesajı

         Saygıdeğer Iğdırlılar; Muharrem ayının 10. günü olan Aşura günü vuku bulan ve İslam âlemini derinden yaralayan Kerbela faciası, hangi meşrep ve mezhepten olursa olsun tüm Müslümanların yüreğini yakan önemli bir gün olarak yad edilmektedir.

 

       Şüphesiz ki Kerbela olayını anlatmaya kelimeler yetmez, fakat denizden bir zerre misali olsa da Kerbela’dan alınması gereken dersler vardır: Ülkemizi bölmeye çalışan, insanlarımızı birbirine düşüren, kardeşi kardeşe vurduran fikirlerden uzak durarak sevgi, kardeşlik, barış ve huzur ortamı içerisinde birbirimize kenetlenmeliyiz. 

       Bugün, Hz. Hüseyin ve Ehl-i-Beyt’ten birçok masumun katledilişinin yıldönümüdür. Bu hüzün, tüm İslam aleminin kalbinde yaşattığı bir acıdır. Hz. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in acımasızca şehit edilmesiyle gerçekleşen bu elim olay, aslında tüm insanlığa zulmün karşısında dimdik durmayı öğreten bir hadisedir.

            Bu duygu ve düşüncelerle, Kerbela şehitlerimizi ve bu vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar, tüm Müslüman alemine başsağlığı dilerim.

Iğdır Valisi Davut HANER

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası