Süleymanoğlu, Iğdırlıların Kurtuluş Gününü Kutladı

Tarih : 2014-11-20 / Kategori : Genel Haber

Süleymanoğlu, Iğdırlıların Kurtuluş Gününü Kutladı

           Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanoğlu,  Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

           Sülaymanoğlu, Iğdır’ın kurtuluşu nedeniyle Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından düzenlenen geceye davetli olmasına karşın işleri nedeniyle katılamadığını belirtti.

          Kurtuluş yıldönümü nedeniyle Iğdırlılar ile aynı sevinç ve coşkuyu birlikte yaşadıklarını da belirten Başkonsolos Süleymanoğlu mesajı şöyle:

           “Kardeş ülkeler olan Türkiye ve Azerbaycan ‘ı kara alanı ile birbirine bağlayan Iğdır İlinin kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü vesilesiyle düzenlemiş olduğunuz geceye önceden planlanmış işlerim nedeniyle katılamadığımı üzüntüyle belirtirken, aynı zamanda bu önemli günde yaşadığınız sevinç ve heyecanı sizler kadar benim de aynı şekilde yaşadığımdan emin olmanızı isterim.

           Kahraman Iğdır halkının Türkiye’nin en önemli illerinden olan Iğdır’ın kurtuluşu için verdiği mücadele ve başarısı bugün İlinizde coşkuyla kutlanmaktadır.

          Azerbaycan Cumhuriyeti Başkonsolosu olarak bu şerefli gün münasebetiyle sizleri en içten ve samimi duygularımla tebrik ediyorum. Kurtuluş mücadeleniniz için canından geçmiş şehitleri yad ederek onlara rahmet diliyor ve o dönemin kahraman halkının torunları olan sizleri saygıyla selamlayarak bu geceni düzenleyen Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Sayın Ziya Zakir Acar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.