Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tesislerde Akşam Denetimleri Yapıyor

Tarih : 2014-11-20 / Kategori : Genel Haber

Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü   Tesislerde Akşam Denetimleri Yapıyor

            İlimizde faaliyet gösteren ve akşam saatlerinde çalışması halinde toz, gürültü vb. kirliliğe sebebiyet verebilecek olan tesislere, Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce akşam saatlerinde ani denetimler yapıldı.

 

            Bu tarz tesislerin İl Müdürlüğüne verdikleri taahhütler arasında akşam saatlerinde çalışmayacakları yer almaktadır. Ancak, zaman zaman çalıştıklarına dair  şikayetler geldiğinden ve çevrenin her unsuru ile ilgili iyileştirme sağlayabilmek amacıyla, şikayete konu saat aralıklarında denetimler yapılmaktadır. Yapılan denetimler sonucunda taahhütlere uymayarak akşam saatlerinde çalıştığı tespit edilenlere 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 17.594,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır. 

             Iğdır İlimizin kalkınması için ticari faaliyet kapsamında üretim yapan tesislerimizin çalışma saatleri, çalışma alanı ve toz, gürültü, atık vb. çevre kirliliğine sebebiyet verilmeyeceği gibi konularda taahhütlerine uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Tesis yetkilileri mali yaptırım endişesinden öte, birlikte sağlıklı bir çevrede yaşamanın hayati önem arzettiği bilinciyle hareket etmeli, çevreye zarar verilmemeli ve özellikle tesis çevresinde yaşayan vatandaşlarımız mağdur edilmemelidir.   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası