Belediye Eş Başkanları ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı’ Konulu Panele Katıldı

Tarih : 2014-11-25 / Kategori : Genel Haber

Belediye Eş Başkanları ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı’ Konulu Panele Katıldı

           Iğdır’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında Iğdır Kadın Hakları Aktivistleri tarafından Iğdır Üniversitesi Konferans Salon’unda panel gerçekleştirildi.

 

        Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Yar. Doç.Dr Gülsüm Depeli ile Iğdır Belediye Eş Başkanları Av.Şaziye Önder’in konuşmacı olarak katıldığı panele yanı sıra Iğdır Belediye Eş Başkanı Av. Murat Yikit, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Nurcan Parim, Eğitim-sen Şube başkanları, STK’lar ve çok sayıda yurttaş katıldı.Panel Kadına yönelik Şiddet içerikli slayt gösterimi ile başladı.

       ‘AKP Hükümeti kadına şiddet olaylarına duyarsız’

         Panelde ilk olarak konuşan Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Yar. Doç.Dr Gülsüm Depeli, kadına yönelik şiddetin Türkiye’de her geçen gün fazlalaştığını AKP Hükümeti bakanlarının bu konuya verdikleri cevaplarla duyarsız kaldığına dikkat çekerek ”Türkiye’de çok sayıda kadın şiddete maruz kalıyor. Özelikle AKP Hükümeti yetkilileri bu konunun üzerini örtmeye çalışıyorlar. Örneğin kadına şiddet hakkında soru sorulduğunda Bekir Bozdağ, bilmiyorum. Bir dönemin Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e sorulduğunda medya olayları abartıyor. Kadına şiddet algıda seçicilik aslında çok değil. Bir diğer örnek daha önceden Kadın ve Aileden sorumlu Bakanlık vardı. Onu değiştirdiler ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaparak kadını aile içine gömdüler. Kadın zaten ailenin içinde en büyük şiddeti görüyor. Koruma altında ölen kadınlara yönelik sorulan sorulara şuan ki Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam koruma altında öldürülen kadın olmadığını söyledi. Oysa haberlere göre 2014 ilk altı ayında 11 kadın 2013 yılında ise 10 kadın koruma altındayken öldürüldü, Bakanın haberi yok” dedi.

         Panelde bir diğer konuşmacı Belediye Eş Başkanı Av. Şaziye Önder ise panele gelen katılımcılara ‘Toplumsal cinsiyet başlığı altında kadınların günümüzdeki statüsü, kadına ve erkeğe biçilen roller, toplumsal cinsiyete ilişkin genel bakış, tarihsel gelişim ve toplumsal cinsiyet nasıl özgürleşir.’ konuları hakkında sunum gerçekleştirdi. Önder ayrıca kadına yönelik şiddet ve kadın kırımına ilişkin bazı verileri de katılımcılarla paylaştı.

           Panel katılımcıların panelistlere yönelttikleri soru ve cevaplarla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası