Asimder, Ermeni Diasporası Iğdır'da Gizli Hesap Peşinde...

Tarih : 2014-12-17 / Kategori : Genel Haber

Asimder, Ermeni Diasporası Iğdır'da Gizli Hesap Peşinde...

            Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Ermeni Diasporası veya yandaşlarının Ermenistan sınırında yaşayan Iğdır köylerindeki halkın aklını karıştırarak ASİMDER'e karşı kirli bir propaganda yürüttüklerini" iddia etti.

 

            ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey,Ermeni lobisinin özellikle Papa Francsi'n Türkiye'ye geldiği gün Ermenistan sınır kapısı keşke açık olsaydı sözlerinden sonra Iğdır'ın sınır köylerinde yaşayan halkımızın maddi güçleri zayıf olanlar üzerinde gizli hesaplar yaparak sahip oldukları toprakların Ermenistan sınırı açılırsa çok yüklü paraya satılacağı konusunda akıllarının karıştırıldığı ve bunun önünde tek engelin ASİMDER Genel Merkezinin olduğu yönde kirli bir propaganda yürütülmesine tepki gösterdi.

            Dernek binasında açıklama yapan ASİMDER Başkanı Gülbey, "Bu kirli propagandayı yürüten gizli ellerin ASİMDER'in Ermeni lobisi karşısında yapmış olduğu çalışmaların etkili oluşu ve bu çalışmalardan rahatsız olan Ermeni lobisinin şehrimizde yaşayan halkımızı bazı maşa ellerle bu kirli hesap içerisinde kullanmak istemektedirler. Iğdır'ın Ermenisan'a sınır olan köylerinde Ermenistan kapısı açılırsa toprağınız para edecek sizler daha mutlu ve refah içerisinde yaşayacaksınız, sınır kapısı üzerinde olan topraklarınızı büyük şirketler gelip alacak ve üzerilerine dev yapılar yapıp iş alanı yaratacaklar, kapının açılmasını istemeniz sizin faydanıza sözlerle ASİMDER'i bu işin önünde engel gibi gösterip halkımızla bizleri karşı karşıya getirmek istemektedirler" dedi.

            Gülbey, "Devlet yetkililerini uyararak, şehrimize turist veya başka bir niyetle ziyaret eden yabancı vatandaşların sınır köylerimize veya diğer köylerimize gezi maksatlı gidip bu tür tehlikeli propagandalar yapmaktadırlar. Güvenlik güçlerimizin bu Ermenistan vatandaşı veya Ermeni asıllı İran ve Gürcistan vatandaşı olup, şehrimizde gezen turistleri daha dikkatli kontrol edilip bakılması gerektiği aksi halde önümüzdeki 2015 yılında şehrimizde çeşitli tatsız olayların yaşana bileceğini belirterek, geçmişte çeşitli Ermeni Vakıfların temsilcileri şehrimize gelip özellikle yine sınır köylerimizde Kürt vatandaşlarımızın ismine toprak aldıkları tespit edilmiş ve devlet kayıtlarına geçmiştir. Halkımız dikkatli ve uyanık olup bu tür kirli propagandaların oyununa gelmemelidir" şeklinde konuştu.   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.