Binanı Gözet Enerjiden Tasarruf Et!

Tarih : 2014-12-17 / Kategori : Genel Haber

Binanı Gözet Enerjiden Tasarruf Et!

            Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Hamdi Görkem GENÇTÜRK, “Binalarımızda alacağımız bazı önlemler ve enerji tüketim alışkanlıklarımızdaki küçük değişiklikler bizlere çok şeyler kazandıracaktır. Enerji faturalarımızı düşürmek ve aile ekonomisine katkıda bulunmak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakmak için enerjiyi verimli kullanalım. “ dedi.

 

            Gençtürk, Binaların yalıtımlı olması çok önemlidir. Binanın yalıtılması ile %50’ye varan oranlarda enerji tasarrufu yapmak mümkündür. Evlerde ısıtma, soğutma ihtiyaçları ve elektrik enerjisi kullanımı nedeniyle tüketilen enerjiyi etkin, verimli kullanabilmek için bedava veya çok az bir maliyetle alınabileceğiniz tedbirlerden bazılarını sıralayacak olursak:

- Duvar ile radyatör arasına alüminyum folyo kaplı yalıtım levhası koyun,  - Sıcak hava hareketini engellememek için radyatörlerin önünün kapatmayın,- Isı kayıplarını önlemek için sıcak su tesisatını yalıtın, - Kalorifer kazanını veya kat kaloriferini yoğuşmalı, yüksek verimli olanlar ile - Camlardan kaybedilecek ısı kaybını %50 oranında azaltabilecek yalıtımlı camları - Ömür boyu hem para, hem de enerji tasarrufu sağlamak için ev satın alırken enerji - Daha verimli ve tasarruflu aydınlatma için akkor flamanlı lamba yerine kompakt - Aydınlatmada %25 daha az enerji tüketmek için periyodik olarak lambaları kirden - %60 oranında daha düşük elektrik tüketimi sağlayacak yüksek verimli (A, A+) ev etkin bir ev satın alın, flüoresan lamba kullanın, ve tozdan temizleyin, aletlerinin kullanın. Yukarıda belirtilen ve herkesin evinde uygulayabileceği tasarruf tedbirleriyle gelecek nesillerimize hak ettikleri bir dünya bırakmak için dev bir adım atmış olacağız.” şeklinde konuştu.   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.