Yikit ve Önder’den Kobani’li Aileye Ziyaret

Tarih : 2014-12-20 / Kategori : Genel Haber

Yikit ve Önder’den Kobani’li Aileye Ziyaret

            Belediye Eş Başkanları Av. Murat Yikit ile Av. Şaziye Önder Iğdır’da hayırsever işadamı tarafından tahsis edilen evde ikamet eden Kobani’li aileyi ziyaret etti.

 

           Cumhuriyet Mahallesi’nde müstakil evde birbirleriyle akraba olan 5 aileden oluşan toplam 21 kişinin yaşadığı evi ziyaret eden eş başkanlar, hanede yaşayan Kobanili ailelerle uzun süre sohbet ettiler.

 

          ‘Aileye gereken destek sağlanacaktır’

             Sohbet esnasında konuşan Belediye Eş Başkanları, aileye gereken destekleri sunacaklarına dikkat çekerek ”Belediye olarak Kobani’de yaşanan vahşetten kaçıp ilimize sığınan aileye gereken desteği sağlayacağız. Ailemizin rahat edebilmesi için üzerimize düşen görev neyse yerine getireceğiz. Kendilerine bir kez daha geçmiş olsun diyoruz” dedi.

              ‘Temennimiz Kobani’li ailelerimizin bir an önce topraklarına kavuşmalarıdır’

              Eş başkanlar Yikit ve Önder, son temennilerinin biran önce Kobani’de yaşanan savaşın sona ermesi ve insanların kendi topraklarına dönmesi olduklarını belirterek ”Tek temennimiz Kobani’de yaşanan vahşetin bir an önce son bulması ve oradaki halkın özgürlüğüne kavuşmasıdır. Böylece savaştan kaçıp bizlere sığınan ailelerimizde böylelikle topraklarına bir an önce döneceklerdir” dedi.

              ‘Tek isteğimiz tüm halkların kendi topraklarında özgür yaşamasıdır’

            Eş başkanlar Yikit ve Önder’in kendilerine yapmış olduğu ziyaretten memnun olduklarını belirten aile fertleri ise isteklerinin yalnızca Kobani’de yaşayan halkların değil tüm dünyada yaşayan halkların kendi topraklarında özgür yaşaması olduğunu belirterek ”Öncelikle buraya gelip, bizleri ziyaret ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler sadece Kobani’de yaşayan halklar değil tüm halkların kendi topraklarında özgürce yaşamasını arzuluyoruz. Biran önce de savaşın sona ermesini ve evlerimize geri dönmeyi istiyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.