Iğdır B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Örnek Proje

Tarih : 2014-12-20 / Kategori : Genel Haber

Iğdır B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Örnek Proje

              Iğdır B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Hüsnü M. Özyeğin İlkokulunun ortaklaşa hayata geçirdiği ''Yalnız Değilsiniz'' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplanan kitap, kırtasiye malzemesi ve kıyafetler ceza infaz kurumu tarafından teslim alındı.

 

           ''Bir elin nesi var iki elin sesi var'' sloganı ile başlayan projede çok sayıda kıyafet, hikaye kitabı ve kırtasiye malzemesi toplanarak ceza infaz kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin ilkokulda okuyan çocuklarına hediye edilecek.

             Proje ekibinden infaz kurumu Sosyal Çalışmacı Mehmet Ali Keskin ve Okul Müdürü Ergun Güvenal proje hakkında yaptıkları açıklamada; “İnsanlığın en yüce değerlerden biri de kuşkusuz yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Yardımlaşma ve dayanışma ruhuna sahip toplumlar birlik ve beraberlik içinde mutlu bir yaşam sürerler. Toplumumuzu ayakta tutan en önemli unsurlardan biri de hiç kuşkusuz yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Bu ruh bize atalarımızdan kalan en önemli mirasdır. Bu proje ile atalarımızdan bize miras kalan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu geleceğimiz olan çocuklarımıza aşılamaktır.

             Bu bağlamda projemizin amacı ilkokul öğrencilerinin okuyabileceği ve evlerde atıl durumdaki hikaye kitaplarını, kullanılmayan kıyafetleri toplayarak anne ve babası Ceza İnfaz Kurumunda bulunan çocuklara dağıtarak kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaktır. Ayrıca Hüsnü M.Özyeğin İlkokulunda okuyan öğrencilerde insanlığın en yüce değerlerinden biri olan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu geliştirmek, empati ve duyarlılık konusunda farkındalık yaratmaktır” dendi.

               Teslim törenine Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Göksel Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, Kurum Müdürü İbrahim Karaca, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kurum 2.Müdürü Mesut Altıntaş, Kurum Öğretmeni Hakan Balci, okul öğretmenleri ile projeye destek veren öğrenciler katıldı.

           Katılımcılar projeyi çok anlamlı bulduklarını ve emeği geçen herkese özellikle öğrencilere teşekkür ettiler. Proje ekibi de insani bir projenin teslim törenine katılanlara gösterdikleri duyarlılık konusunda teşekkür ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası