Başkan Yikit, Şengal’li Ailelerin Bayramını Kutladı

Tarih : 2014-12-20 / Kategori : Genel Haber

Başkan Yikit, Şengal’li Ailelerin Bayramını Kutladı

           Belediye Başkanı Av. Murat Yikit ve beraberindeki heyet Şengalli ailelerin bayramını kutladılar.

 

         Ezidilerin her yıl 14-17 Aralık arası tutulan 3 günlük orucun ardından kutladığı dini bayramları olan Cejna Êzi nedeniyle bayramlaşma gerçekleşti. Belediyeye ait spor tesislerinde gerçekleşen 

bayramlaşmaya Belediye Eş Başkan Av. Murat Yikit’in yanı sıra Belediye Eş Başkan Yardımcısı Abdullah Yücebaş ve belediye meclis üyeleri katıldı. Belidiye Başkan ve heyetini Şengal’li aileler ile Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Seyran Güven kapıda karşıladı.

         ‘Şengalde savaşan güçler o bölgeyi özgürlüğüne kavuşturacaktır’

         Bayramlaşma esnasında konuşan Belediye Eş Başkan Av. Murat Yikit, Şengal’de savaşan güçlerin kısa zamanda o bölgeyi özgürlüğüne kavuşturacaklarına inandıklarını belirterek ”Öncelikle kırgın bir bayram geçirdiğinizin farkındayız. Biz biliyoruz ki bayramınızı kendi topraklarınızda özgür şekilde kutlamak isterdiniz. Burada sizin vatanınız sayılır. Ama bizler inanıyoruz ki orada savaşan tüm güçler Şengal’i özgürlüğüne kavuşturacaktır. Sizler o zaman kendi vatanınızda bayramınızı kutlayacaksınız. Bu vesileyle bayramınız kutlu olsun. Tekrardan ilimize hoş geldiniz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.