Ermenilerin Esir Tuttuğu İki Türk İçin İmza Kampanyası Devam Ediyor

Tarih : 2015-01-27 / Kategori : Genel Haber

Ermenilerin Esir Tuttuğu İki Türk İçin İmza Kampanyası Devam Ediyor

           AK OCAKLAR IĞDIR İL BAŞKANI HASAN BAYDAN VE ÜYELERİ DE DESTEK VERDİ

 

         Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan evi derneği  Zübeyde hanım bulvarında  “faşist Ermenistan’ın esir ettiği 2 Türk’ü geri istiyoruz...! Adı altında düzeneldiği imza kampanyası devam ediyor.

                       Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu basın sözcüsü   ve Iğdır Azerbaycan Evi  Derneği  başkanı Serdar Ünsal “Geçen hafta başlattığımız imza kampanyamız devam ediyor vatandaşlar  destek veriyor. Kampanyamıza Ak Ocaklar Iğdır il başkanı Hasan Baydan ve üyeleri de destek verdi. Teşekkür ediyorum. İşgal ettikleri topraklardan çıkmayan Ermeniler bu da yetmez gibi baba toprağını doğup büyüdükleri toprakları özleyen 2 Azerbaycan Türk’ünü yakalayarak esir ediyor. Diğer bir Türk’ü ise işkence yaparak öldürüyor.” dedi.

                   Ünsal, Ermenistan'da rehin tutulan Azerbaycan Türkleri Dilgem Esgerov ve Şahbaz Guliyev'in serbest bırakılması için kamuoyu yaratmak, için imza kampanyası açtıklarını belirterek   Ermeniler hukuksuzca işgal ettikleri topraklarda annesinin mezarını ziyaret eden iki kişiyi tutuklaması ve birini ömür boyu diğerini 22 yıla arkadaşlarını da öldürmesi Ermenilerin gerçek yüzünü bir kere daha ortaya koymuştur.Esgerov ve Guliyev'in, "Ermenistan'ın devlet sınırlarını bozdukları gerekçesiyle Azerbaycan'ın Ermenistan tarafından işgal edilen Yukarı Karabağ bölgesinde hiçbir hukuki dayanağı olmayan uydurma mahkeme tarafından yargılanarak ceza almasının hiçbir hukiki dayanağı yoktur. Rehin alındıkları topraklar, Ermenistan tarafından işgal edilmiş Azerbaycan'ın topraklarıdır. Kelbecer bölgesi şu anda Ermenistan'ın elindeki işgal edilmiş topraklardan olup, Azerbaycan'ın devlet sınırları içerisindedir. Bu topraklarda doğmuş, büyümüş Dilgem Esgerov, Şahbaz Guliyev ve Hasan Hasanov, Ermenistan'ın işgal politikası sonucunda kendi yurdundan zorla çıkarılmış Azerbaycan vatandaşlarıdır. Kelbecer topraklarında onların dede babaları yatıyor. Kendi vatan topraklarına aile mezarlığını ziyaret etmeye, yaşamış oldukları köyü tekrar görebilmek umuduyla gitmişlerdir. Herhangi gizli bir plan ve art niyetleri yoktu. Doğdukları toprak hasretiyle Ermenistan işgali altında olan topraklara geçtikleri sırada rehin alınmışlardır." Şeklinde konuştu.

             Ak Ocaklar Iğdır il başkanı Hasan Baydan ise, “Bu kampanyadan dolayı Serdar Ünsal ve derneğini kutluyorum. Bizde Ak ocaklar olarak kampanyaya destek veriyoruz. Ermenilerin saldırgan tutumu devam ediyor. Esir Tutulan iki Azerbaycan Türk’ü serbest bırakılmalıdır. Bu konuda da bize düşen ne görevse hazırız. Hükümetimizin Dağlık Karabağ konusundaki tutumu bellidir. İşgal edilen topraklar azat olmadan sınır kapıları açılamaz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası