Iğdır Aydınlatıldı

Tarih : 2015-01-28 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Aydınlatıldı

             Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Iğdır İl Koordinatörü Özgün Ersoyoğlu, “2014 yılı yatırım programımızla birlikte toplam 16,44 km 478 direkli yeraltı aydınlatma şebekesi, 12 20 km Alçak Gerilim-Yüksek Gerilim yeraltı şebekesi, bir tanesi şehir merkezi diğeri köyler için planlanmış olmakla birlikte 2 adet dağıtım merkezi, 13 adet yeni trafo tesisi, 20 km havai yüksek gerilim enerji nakil hattı tesisi yapmış bulunmaktayız.” dedi.

 

          İl Koordinatörü Özgün Ersoyoğlu, “Örnekleme olarak anlatmam gerekirse, Vali yolu caddemizin tamamının yeraltına alınması ve Zehra Marketten Leylekler Kavşağına kadar aydınlatması, Asri Mezarlıktan Yaycı köyüne kadar karayolumuzun yeraltı aydınlatması, yıllardır sıkıntı yaşanan bankalar ve belediye civarındaki elektrik kesintilerinin çözümü olarak yeni trafo merkezi tesisi, şehir merkezi için üretilen projenin ilk etabı olan yeni dağıtım merkezi ve bu merkezden Iğdır Üniversitesi için yeni enerji nakil hattı yapılması, hızla yapılaşan ve bu sebeple artan yük sebebiyle sık sık kesintinin yaşandığı ve enerjinin kalitesiz olduğu Topçular ve Bağlar Mahallelerinin yeraltına alınarak yeni trafo merkezleri ile enerji kalitesinin arttırılması şeklinde özetleme yapabilirim. Bunların dışında yine köylerimiz için 15 km Enerji Nakil Hattı, şebeke yenilemeleri ve trafo ilaveleri yaparak enerjilendirmiş bulunmaktayız.

            Bunların yanı sıra köy ve mahallelerimizdeki aydınlatma bakım onarımlarımız, mevcut hatlardaki kesintiyi önleyecek bakım onarım ve yenileme çalışmalarımız da durmaksızın devam etmektedir.

             Yatırımlarımız 2015 yılında da bütün hızıyla devam edecektir. Önceliklerimiz Iğdır’ın enerji kalitesinin arttırılması ve aydınlatma sisteminin Iğdır’ın güzelliğine ve potansiyeline yakışır hale gelmesidir.” şeklinde konuştu.

             Vatandaşlar ise yapılan çalışmalardan çok memnun olduklarını belirterek, Iğdır artık karanlık ortamdan kurtulup ilk defa aydınlığa kavuştuğu için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası