Iğdır’a Leylekler Erken Geldi

Tarih : 2015-01-29 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’a  Leylekler Erken Geldi

             Türkiye soğuk hava ile uğraşırken, Doğu Anadolu Bölgesindeki  iller  kış mevsimini yaşarken Iğdır’a baharın müjdecisi leylekler erken geldi.

 

                Her yıl Mart ayı ile birlikte gelen leylekler havanın  ılık ve güneşli geçmesi nedeniyle Iğdır’a erken gelrek yuvalarına kondular. Iğdır valilik binasının üatünde yuva yapan iki leylek yuvasında güneşin keyfini çıkarmaya başladı.

            Bu arada  Iğdır’da güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar  çocuklarını alarak parkalara akın etti.Bazı vatandaşlarda kahve önlerinde çay içmeyi tercih etti.

           Vatandaşlar şehir merkezindeki parklarda güneşlenirken,

kıştan hiçbir eser görülmüyor. Güneşlenen vatandaşlar Iğdır'ın hava şartlarının bölgede özel bir yeri olduğunu söylediler.

                   Vatandaşlar Kahve önlerinde çaylarını yudumlayarak," Iğdır'da yazdan kalma günler yaşıyoruz. Ocak ayında güneş var .Bahar geldi sanki ve leyleklerde gelmiş Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ise hayvanlarını ahırdan çıkararak bahçelere bırakıp yemden tasarruf ediyorlar.

 

                 Henüz Iğdır’a merkezine kar yağmadığına işaret eden vatandaşlar , "Bugün de hava güneşli ve sıcak. Ben de kız arkadaşımla birlikte bu havanın keyfini çıkarmak için parka geldim. İnşallah hava sıcaklığı böyle devam eder" dedi. Iğdır da hava sıcaklığının 16 derece olduğu görüldü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.