136 Kişilik Türkmen Aile Iğdır’da

Tarih : 2015-01-30 / Kategori : Genel Haber

136 Kişilik Türkmen Aile Iğdır’da

            Irak’ın Talafer şehrinden İŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelen ve Ankara’da zor durumda olan 136 Türkmen Iğdır’a getirildi.

 

          Iğdırlı iş adamı Tan Demirkaya ve bir gurup genç tarafından yapılan organize ile Ankara’da zor durumda olan 16  aileden oluşan 136 kişi otobüslerle Iğdır’a getirilerek Alkışlarla karşılanarak  Alikamerli mahallesinde birkaç eve yerleştirildi.

          İş adamı Tan Demirkaya, ”Zor durumda olan Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bizim dedelerimiz 1915-20 yılları arasında Ermeni zulmüne uğrayarak Erivan dan göç etmek zorunda kalmışlardır. Zülüm nedir biliriz. Türkmen kardeşlerimiz de zulme uğramıştır. Onlara sahip çıktık. Iğdırlı vatandaşları yardımcı olmaya çağırıyoruz” dedi.

         Çağrı Keskin isimli vatandaşta, “Ankara’da bulunan 1071 kişiden 136 kişiyi Iğdır’da misafir edeceğiz. Yardımda bulunan herkese teşekkür ederiz. Vatandaşların yardımını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

         Bir Türkmen de “Teşekkür ediyoruz, bizi misafir ettiniz, sağolun” dedi.

Bu arada vali konağı yolunda kurulan Türkmenlere yardım çadırında yardım kabulü devam ediyor. Özellikle giyecek, yiyecek ve maddi yardım kabul ediliyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası