Iğdır’da 26. Vergi Haftası Etkinlikleri

Tarih : 2015-02-24 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da 26. Vergi Haftası Etkinlikleri

             Iğdır’da 26. Vergi Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

          Atatürk Caddesi Zübeydehanım bulvarında düzenlenen etkinlikte, Iğdır Defterdarı Durak Sercan, Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, SMMM Odası Başkanı Yılmaz Taner Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

       Defterdar Sercan, Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Vergi Haftası'nın, toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının bütün kesimlere kazandırılması amacıyla 1990 yılından beri kutlandığını söyledi.

        26. Vergi Haftasının Iğdır ve ülke genelinde 23 Şubat-1 Mart tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Sercan şöyle devam etti: "Bu hafta süresince, Vergi dairesi müdürleri, müdür yardımcıları ve gelir uzmanlarınca okullarımız ziyaret edilerek, verginin önemiyle ilgili konferanslar verilerek vergi bilincinin artırılmasını hedefliyoruz. Etkinlikler kapsamında vergilerini zamanında ödeyen, kazancını doğru beyan eden mükellefleri iş yerlerinde ziyaret edeceklerini belirti.

          Vali Davut Haner’e Ziyaret

            Vergi Haftası’ kapsamında Iğdır Defterdarı Durak Sercan ve beraberindeki heyet, Iğdır Valisi Davut Haner’i makamında ziyaret ettiler. 

           Kamu hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesinde vergi gelirlerinin ülkemiz açısından son derece önem arz ettiğini ifade eden Vali Davut Haner, verginin artmasının kamu gelirinin artması anlamına geldiğini kaydetti.  Vali Davut Haner, Bu haftanın sizlere ve Tüm Iğdır’lıya hayırlı olmasını diliyor, ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyorum. Hepinizin Vergi Haftası’nı kutluyorum” diyerek tüm Maliye teşkilatının Vergi Haftası’nı kutladı. 

         Gün içinde Defterdar Durak SERCAN, Defterdar Yardımcısı Doğan ADIGÜZEL ve Defterdarlık birim amirleri Vali Yardımcıları Muhlis ARSLAN  ve Nursan VURAN ZORLU’yu makamlarında ziyaret edildi. 

           Günün ilerleyen saatlerinde Belediye Başkanı Murat Yikit makamlarında ziyaret edildi.  Muhasebeciler odası ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret edilerek bir dizi temaslarda bulunuldu.

     Defterdarlığımız Gelir Uzmanları tarafından Okullar ziyaret edilerek öğrencilere vergi konusunda bilgilendirme amaçlı konuşmalar yapılarak www.vergibilir.gov.tr adresinde yer alan “Vergi Bilincini Geliştirme Eğitim Sunumları’ nın yaş guruplarına uygun olarak izlettirilmesi ve Defterdarlığımız tarafından gönderilen hediyelerin dağıtıldı.ayrıca Okullardan davet edilen öğrencilere Defterdarlık/ Vergi Dairesinin tanıtılması, yapılan iş ve işlemler hakkında öğrencilere bilgi verilmesi, www.vergibilir.gov.tr adresinde yer alan “Vergi Bilincini Geliştirme Eğitim Sunumları’ nın yaş guruplarına uygun olarak izlettirilerek Gelir idaresi Başkanlığı tarafından gönderilen hediye setleri öğrencilere dağıtıldı.

            Defterdarlık Gelir Uzmanları tarafından Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi ve alışveriş merkezlerinde danışma ve bilgilendirme amaçlı stant açılarak mükelleflere bilgilendirmelerde bulunulacaktır. Hafta boyunca diğer oda temsilcilikleri ve mükelleflere ziyaretler devam edecektir.

            Programa Iğdır Defterdarı Durak Sercan, Defterdar Yardımcısı Doğan Adıgüzel, Iğdır Vergi Dairesi Müdürü  Mahmur Kuri, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Çetin Kozat, Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, SMMM Odası Başkanı Yılmaz Taner, Defterdarlık ve  Vergi Dairesi birim müdürleri ve personelleri katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası