Serhat Kumtepe’den “Çifçilere Tarım Sigortası Uyarısı”

Tarih : 2015-02-25 / Kategori : Genel Haber

Serhat Kumtepe’den “Çifçilere Tarım Sigortası Uyarısı”

           Kumtepe, Sigorta priminin %50'si,  %60’nın Devlet tarafından karşılandığını belirtti.

 

          Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat KUMTEPE çiftçilerin doğal afetler sonucu zarar görmemeleri için mutlaka tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyardı.

           Kumtepe “Türkiye'nin farklı yerlerinde "don" olayı yaşandığına dikkat çekerek, ”Hava koşulları nedeniyle Meyve ağaçlarında ciddi bir hasar meydana geldi.  

           Aynı tarihlerde Türkiye'nin farklı yerlerinde de don olayları yaşandı. Olası don olaylarına karşı üreticilerin keşke dememesi için sigortalarını yaptırmaları gerektiğini” söyledi.

             Özellikle Kayısı ürününde 2014 yılında zirai don nedeniyle ciddi kayıpların yaşandığına işaret edilen açıklamada, “Frekansı ve şiddeti artan doğal riskler ve yıllar itibarıyla değişen iklim şartları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ne yazık ki tarımsal faaliyetleri doğrudan ve olumsuz yönde etkilemektedir. Nitekim geçtiğimiz yıl, Iğdır genelinde etkili olan don olayı sonucunda, başta kayısı olmak üzere pek çok ürün zarar görmüş ve bu durum sigortası olmayan üreticilerimizin boynunu bükmüştür” diye belirtildi.

            “Çiftçilerimiz meteorolojik olaylar sebebiyle çeşitli risklerin  (don, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını) etkisi altında, küresel iklim değişikliği nedeniyle ilimizde de önemli ölçüde iklimsel değişiklikler yaşanmakta, üreticiler için önemli geçim kaynağı olan meyve ağaçları hasat zamanına kadar değişik iklim olayları nedeniyle büyük risk altındadır. Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları gönüllük esasına bağlı olduğu,  tarım sigortası yaptırmaları kendi menfaatlerine olacaktır. Sigorta yaptıran üreticilerimizin ödeyecekleri sigorta priminin %50'si,  %60’ı Devlet tarafından karşılanmaktadır.

          Bu nedenle afet ve don olaylarına karşı üreticilerimizin tarım sigorta işlemlerini biran önce yaptırmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası