Hocalı katliamının 23. yıl dönümü kapsamında Panel düzenlendi

Tarih : 2015-02-26 / Kategori : Genel Haber

Hocalı katliamının 23. yıl dönümü kapsamında Panel  düzenlendi

          Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 23. yılı nedeniyle Iğdır kültür merkezinde anma programı düzenlendi.

 

         Yapılan anma etkinliğine Iğdır Vali Yardımcısı Muhlis Arsan, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İl Özel idare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

           Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi Bilimler Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Ural, Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar, Azerbaycan'dan Tarihçi-Yazar Khagani İsmayil panele konuşmacı olarak katıldı.

           Düzenlenen panelde Hocalı soykırımı ile ilgili olaylar slayt sunumu eşliğinde izletildi. Bilgi içerikli broşürler dağıtıldı. 

            Panel başkanı olarak katılan  Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Karabulut, yapılan katliamlara karşı kimsenin sesiz kalmayacağını belirtti. Karabulut, daha sonra Ermenistan’ın Coğrafi konumu sosyal yapısı hakkında bilgiler verdi.

            Karabulut "Dünya ülkeleri, bu katliamı konuşmak yerine Ermenistan'ın taleplerini dillendirmektedir. Bu katliama karışan herkes insanlık adına yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Maalesef böyle bir şey hala gerçekleşmedi" ifadelerini kullandı. 

            Azerbaycanlı Tarihçi-Yazar Khagani İsmayil de, Ermenilerin bütün dünyada tarih boyunca başka halklara yönelik soykırım yaptıklarını, haksız toprak iddialarında bulunduklarını ve tüm dünyanında bu iddiaların, yalanların arkasında durduğunu belirtti.

           İsmayil, “Bu kapsamda  bizlerin yapacağı tek şey vardır birlik ve beraberliğimizi koruyarak bu katliamları gerçekleştirenlerin  gerçek yüzlerinin dünyaya gösterilmesi konusunda birlikte haraket etmeliyiz” dedi.

Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar, Hocalı katliamının bilimsel çalışmalarla hafızalarda yer alması ve unutulması için böyle bir program tertiplediklerini söyledi.

Program, katliamda öldürülenlere ait fotoğraflardan oluşan resim sergisinin gezilmesi ile devam etti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası