Iğdır’da 8 Mart etkinlikleri belli oldu

Tarih : 2015-02-27 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da 8 Mart etkinlikleri belli oldu

          Iğdır’da KJA bileşenleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapacakları etkinliklerin programını yaptıkları basın toplantısı ile deklare etti.

 

        Iğdır’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle KJA bileşenleri "Kobanê'de direnen kadınla örgütlenelim, yaşamı özgürleştirelim" şiarıyla gerçekleştirilecek etkinliklerin takvimi HDP Iğdır il binasında yaptıkları basın toplantısı ile açıkladılar. Basın açıklamasına KJA bileşenlerinin yanı sıra DBP Iğdır İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan, Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Nurcan Paran katıldı.

         ‘8 Mart kadınların örgütlülüğünü büyütme günüdür’

           KJA bileşenleri adına basın açıklamasını gerçekleştiren Çiğdem Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kadınların örgütlülüğünü büyütme günü olduğuna dikkat çekerek ”Dünya emekçi kadınlar gününde kadın katliam ve kırımına karşı tüm kadınları kadının sesiyle, rengiyle ve özgücüyle alanlara çağırıyoruz. Çünkü 8 Mart direniş ve mücadelenin günüdür. 8 Mart kadınların örgütlülüğünü büyütme günüdür” dedi.

           Yılmaz, son olarak Iğdır’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak programı açıklayarak ”2 Mart günü tüm kadın tutsaklara toplu şekilde kart gönderme programımız olacaktır. 3 Martta ise geniş katılımlı miting gerçekleştireceğiz. 6 Martta Iğdır Belediyesi önünde Kobanê inşasına destek için yardımlaşma kermesi gerçekleştireceğiz. Son olarak da 8 Martta halaylar eşliğinde kadın arkadaşların evlerinde yapıp getirdiği kek, pasta ve börek gibi kadınlarla buluşma gerçekleştireceğiz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.