Hocalı Katliamı Aralık İlçesinde Anıldı

Tarih : 2015-03-03 / Kategori : Genel Haber

Hocalı Katliamı Aralık İlçesinde Anıldı

          Iğdır’ın Aralık İlçesinde Aralık Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği, Hocalı Katliamı’nın yıldönümü sebebi ile Hocalı Katliamı’nda objektiflere düşen fotoğrafların sergisini açtı.

 

         Fotoğraf sergisi etkinliğine Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal başta olmak üzere Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksoy, Iğdır İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Em ve Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Fariz Caferov’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

           Sergi öncesi Hocalı Katliamı ve vatan savunmasında şehit düşenler için Kuran-ı Kerim okundu. Sergi’nin açılış konuşmasını Aralık Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Kanber Güzelkaya yaptı. 

           Güzelkaya konuşmasında “Öncelikle bizi yanlız bırakmadıkları için başta Emniyet Müdürümüz Sayın Yüksel Babal olmak üzere buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada toplanmamızın amacı 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında Ermenilerin Rus Kuvvetlerinin desteği ile çoğunluğunu yaşlı ve çocukların oluşturduğu 613 insanımızın acımasızca ve vahşice öldürülüşünü 23’üncü yılında anmak ve bu katliamı lanetlemektir. İnsanın insan olduğundan utandığı 26 Şubat 1992 tarihi tarihe insanlık adına kara bir leke olarak düşmüştür. Evrensel Dünya’da yapılan en kanlı savaşlarda dahi yaşlılara, çocuklara ve kadınlara dokunulmaz iken Hocalı’da zalimce ve acımasızca herkese yapılan bir saldırı bir vahşet söz konusudur. Hocalı’da yaşanan bu amansız zulme sessiz kalan vefasız dünya ülkelerine ve milletlerine buradan seslenmek istiyorum. Türk milleti olarak bizlerin inancında dünyanın neresinde olursa olsun yapılan haksızlığa, zulme ve eziyete sessiz kalınmaz. Eğer zulme sessiz kalırsanız siz de o zulmün sorumlularından biri olursunuz. Bizler kelimelerin ve ifadelerin aciz kaldığı dünyada benzeri görülmemiş Hocalı faciasında hayatını kaybedenleri anıyor ve bu olayda uzaktan yakından sorumluluk taşıyan herkesi şiddet ve nefretle kınıyoruz.” dedi. Daha sonra açılışı yapılan sergiyi gezenler gördükleri fotoğraflara dayanamayarak gözyaşları döktüler. Fotoğraflar içerisinde vahşice katledilmiş bir bebeğe ait olan fotoğraf ise Yüksel Babal’ın oldukça dikkatini çekti. Fotoğrafı eline alarak yakından inceleyen Babal, bu vahşeti yapanların insan olamayacağını belirtti. Sergiyi gezen vatandaşlar arasında katliam esnasında bölgeye taşımacılık yaptığını belirten Yahya Arslantürk, “ Katliam esnasında birçok kez bölgeye taşımacılık yaptım. Gözlerimle tanık olmadım ama gördüğünü bize anlatanlar sürekli ağlıyor ve gördüklerine dayanamıyorlardı. Elimiz kolumuz bağlıydı. Elimizden yardım etmekten başka bir şey gelmedi. Tanık olanların bizzat bana anlattığına göre Ermeniler önlerine gelen herkesi öldürüp karınlarını yarmışlar.” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.