Öğrenciler Sarıkamışta Mutluluğu Ve Hüznü Birarada Yaşadılar

Tarih : 2015-03-04 / Kategori : Genel Haber

Öğrenciler Sarıkamışta Mutluluğu  Ve Hüznü Birarada Yaşadılar

           Iğdır Emniyet Müdürlüğü tarafından Iğdır Üniversitesinde eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu yurdunda kalan 38 kişilik kız ve erkek öğrenci grubunun katılımıyla “Beyaz Hüzün Sarıkamış” isimli proje kapsamında Sarıkamış’a kültürel amaçlı gezi etkinliği 28.02.2015 tarihinde yapıldı.

 

         Öğrenciler geziden bir gün önce İl Emniyet Müdürlüğüne davet edilerek İl Emniyet Müdürü Yüksel BABAL tarafından atkı, bere ve eldiven hediye edilmek suretiyle gezi hakkında bilgi verildi, daha sonra öğrencilerle sohbet edilerek akabinde uğurlandılar.

          Sohbet kapsamında İl Emniyet Müdürü Yüksel BABAL önümüzdeki dönemde buna benzer sosyal ve kültürel etkinliklerin devam edeceğini bildirdi. Yapılan bu etkinliğin İlimize çeşitli illerden gelmiş öğrencilerin kaynaşması, yoğun ders programı arasında motivasyonlarının sağlanması gibi amaçlarla yapıldığı öğrencilere anlatıldı. Geziye Kars ili Halıkışla köyü dinlenme tesislerinde sabah kahvaltısı ile başlanmıştır. Akabinde Kars ili Sarıkamış ilçesi kayak pistinde kayak hocaları eşliğinde kayak dersi verilerek kaymaları sağlandı, kayak alanında öğrencilere teleferik gezisi yaptırılmıştır. Daha sonra Sarıkamış Şehitliği ziyaret edilmiş etkinliğe katılan öğrenciler tarafından Türk Bayrağı açılarak İstiklal Marşının son kıtası şiir olarak hep birlikte okundu. Şehitlik önünde dua edildi ve akşam Iğdır iline geri dönüş yapıldı.

           Beyaz Hüzün Sarıkamış gezisine katılan öğrencilerle gerek gezi esnasında, gerekse gezi sonrasında yapılan görüşmelerde gezinin son derece faydalı olduğu, bu tür gezilerin birbirlerini tanımalarına, anlamalarına ön yargılarını yıkmalarına büyük katkı sağladığını, ayrıca farklı şehirlerden gelerek eğitim gören arkadaşlarıyla sıcak iletişimler kurma imkanı bulduklarını, bu imkanın sağlanmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.