MAY Tohum Çifçilere Tanıtıldı

Tarih : 2015-03-06 / Kategori : Genel Haber

MAY Tohum Çifçilere Tanıtıldı

          MAY Tohum Iğdır bölgesinde mısır çeşitleri ile ilgili düzenlemiş olduğu yemekli toplantıda üreticiler ile bir araya geldi. 

 

         MAY Tohum bölge çalışanı Ziraat Mühendisi Ali Doğan toplantıda ‘’ MAY Tohum, 1978 yılından bu yana MAY markası ile sebze, tarla, endüstri ve yem bitkileri tohumlarının araştırılması, üretimi ve yurtiçi-yurtdışı satış konularında faaliyet göstermektedir. MAY, kadrosunda bulunan 100’den fazla Ziraat Mühendisi, yıllık 29.000 tonu aşan sertifikalı MAY Tohum Iğdır bölgesinde mısır çeşitleri ile ilgili toplantı yaptı.

            MAY, kadrosunda bulunan 100’den fazla Ziraat Mühendisi, yıllık 29.000 tonu aşan sertifikalı tohumluk üretim ve hazırlama kapasitesi ile Türkiye’nin önde gelen tarım sektör yatırımcısıdır. MAY Tohum ayrıca 35’den fazla ülkeye tohum ihracatı yapmaktadır. ’’ dedi.

              Mısır çeşitleri (72MAY80, 71MAY69, RX 9292, SHEMAL VE HİDO) ile ilgili de bilgi veren Ali Doğan ‘’Mısır çeşitlerimiz MAY Tohum ’un yıllardır yürüttüğü ıslah çalışmalarının ürünüdür. 

              Iğdır bölgesinde 4-5 yıldan beri ekimi yapılmaktadır. Mısır çeşitlerimizin tarla performansı üreticiler, müşterilerimiz ve alıcılar tarafından beğenilmektedir. Iğdır bölgesinde mısır çeşitlerimiz ile ilgili hedeflenen dane verimi dekara 1750-2000 kg, silaj verimi ise dekara 8,5-10 ton olup, 2014 yılında dane verimde dekara 1750-1800 kg, sılaj veriminde ise dekara 9-10 ton ürün alınmıştır. Özellikle 72MAY80, 71MAY69, RX 9292 ve SHEMAL çeşitlerimiz dane ve sılaj verimlerinin yüksek olması, HİDO çeşidinin hasat döneminde yeşil kalması ve verimin yüksek olması nedeni ile beğenilmektedir. 2015 yılında ürünleriniz MAY kazancınız bol ve bereketli olsun “ diyerek sözlerini bitirmiştir.

              MAY Tohum firmasının düzenlemiş olduğu yemekli toplantıya Koçbağ Tarım sahibi Tuğay Bağrı ve çalışanları, İl Gıda Tarım Müdürü Hüseyin Eraslan ve şube müdürleri, Tarım Kredi 

Kooperatif müdürleri Neyzen Tevfik Ak, Canan Günde ve çalışanları, Ziraat fakültesi öğretim üyesi İbrahim Hosaflıoğlu ve üreticiler katılmıştır. (toplantıya yaklaşık 300 kişi katılmıştır.)Toplantı yapılan çekiliş ve yemek ikramından sonar tamamlanmıştır. Katılımcılar May Tohum firmasına yaptıkları bu etkinlikten dolayı teşekkürlerini iletiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.